جدیترین تبادل آتش اسراییل و حماس در ۴ سال اخیر
پس از آن که نزدیک به ۴۰۰ خمپاره و موشک از غزه بهسمت جنوب اسراییل شلیک شد و جان یک نفر را گرفت و ۷۰ نفر را زخمی کرد؛ ارتش اسراییل یکصد هدف در غزه را بمباران کرد.
درنتیجه این حمله، ساختمان صداو سیمای حماس را با خاک یکی شد و همچنین پنج ساختمان دیگر کامل از بین رفت.
بمباران غزه از سوی اسراییل در ۲۴ ساعت گذشته، جان دستکم شش فلسطینی را گرفته است.
همزمان سازمان ملل و دولت مصر در تلاشاند تا مانع از شکلگیری یک جنگ تمام عیار بین دو طرف بشوند و خواهان حفظ آتشبس در منطقه شدهاند.
سازمان ملل و دولت مصر واسطه مذاکرات بین دولتهای اسراییل و حماساند.
روز دوشنبه ۲۱ آبان ماه، اسراییل شاهد پرتاب صدها خمپاره به این کشور بود، یک روز پیش از آن یک اسراییلی و هفت فلسطینی در درگیری بین نیروهای دو طرف کشته شده بودند. گفته میشود نیروهای اسراییلی میخواستند یک فرمانده حماس را در منطقه تحت کنترل این گروه ترور کنند و تلاششان به نتیجه نرسید.
در فاصله جنگ ۲۰۱۴ تا امروز، اسراییل بیشتر اهداف حماس در فضای باز را هدف قرار میداد ولی در بمبارانهای دوشنبه و سهشنبه، مناطق مسکونی هم هدف قرار گرفتند.
اسراییل با همراهی مصر از سال ۲۰۰۶ میلادی، غزه را در محاصره اقتصادی قرار داده تا مانع از حملات شبهنظامیان حماس به خاک اسراییل شوند. در این ۱۲ سال، اسراییل و حماس سه بار با هم جنگیدهاند و بمباران، موشکباران و پرتاب خمپاره از دو طرف بارها تکرار شده است.
غزه از نظر اقتصادی در آستانه سقوط است و زندگی در آن بیشتر وابسته به کمکهای بینالمللی است.
در ماههای اخیر، هزاران فلسطینی در نزدیکی مرز غزه با اسراییل در «راهپیمایی بزرگ بازگشت» تجمع کردند و خواستار تغییر وضعیت زندگیشان شدند.
در جریان این راهپیمایی، دستکم ۲۰۰ فلسطینی کشته و هزاران نفر زخمی شدند. بیشتر این افراد را ارتش اسراییل مستقیم هدف تیراندازی قرار داد.