حمله به نفتکش تحت مدیریت شرکت اسرائیلی در نزدیکی سواحل عمان ۲ کشته برجای گذاشت
شرکت دریانوردی زودیاک در لندن، متعلق به خانواده اسرائیلی اوفر، اعلام کرد در پی حمله به یکی از کشتیهای تحت مدیریتش در نزدیکی سواحل عمان دو تن از خدمه این کشتی کشته شدند؛ یک مقام اسرائیلی نیز به تلویزیون این کشور گفت این حمله را جمهوری اسلامی ایران انجام داده است.
زودیاک در اطلاعیهای که روز جمعه هشتم مرداد منتشر شد اعلام کرد حمله روز پنجشنبه به کشتی «امتی مِرسِر استریت» به کشته شدن دو تن از کارکنان کشتی، یک شهروند رومانی و یک شهروند بریتانیا، منجر شده است.
بنابر تازهترین گزارش، شرکت زودیاک تایید کرده که این کشتی به سوی مقصدی امن در حال حرکت است و یک ناو آمریکایی آن را همراهی میکند.
چند کانال تلویزیونی اسرائیل به نقل از یک مقام ارشد این کشور حمله به کشتی مِرسِر استریت را «حمله تروریستی ایران» خواندند.
این مقام اسرائیلی با اشاره به اینکه حمله با استفاده از یک پهپاد صورت گرفت و به کشته شدن دو انسان بیگناه منجر شد، قربانیان را «ناخدای رومانیایی کشتی و مامور حفاظت بریتانیایی» معرفی کرد.
کانال ۱۱ تلویزیون اسرائیل نیز گزارش داد مقامهای این کشور بر این باورند که حمله به این کشتی به وسیله همان نوع پهپاد انتحاری ایرانی انجام گرفته که پیشتر حوثیها نیز از آن استفاده کردهاند.
پیش از آن یک واحد ارتش بریتانیا، موسوم به واحد عملیات تجاری نیروی دریایی، وقوع حمله علیه یک کشتی تجاری اسرائیلی در نزدیکی سواحل عمان را تایید کرده و گفته بود به نظر نمیرسد این حمله راهزنی بوده باشد.
پس از آن شرکت دریانوردی زودیاک اعلام کرد کشتی مِرسِر استریت تحت مدیریت این شرکت و دارای پرچم لیبریا است اما مالک فعلی آن یک ژاپنی است و حمله پنجشنبه نیز احتمالا راهزنی بوده است.
گزارشهای بعدی نیز به نفتکش بودن این شناور اشاره کرد.
بنابر گزارشها، این نفتکش بدون محموله در حال تردد از دارالسلام به سوی فجیره بود که هدف قرار گرفت.
دو حمله
خبرگزاریها پیشتر گزارش داده بودند صبح پنجشنبه و شامگاه پنجشنبه دو حمله در نزدیکی سواحل عمان رخ داده است.
از حمله صبح پنجشنبه جزییاتی منتشر نشد و وقوع حمله شامگاه پنجشنبه را ابتدا ارتش بریتانیا تایید کرد.
برخی رسانهها و وبسایتهایی که تردد کشتیها را رصد میکنند این احتمال را مطرح کردهاند که هر دو حمله متوجه یک کشتی بوده است.
دادههای ثبتشده نشان میدهد کشتی مِرسِر استریت دارای ۲۷ خدمه از اتباع رومانی، روسیه، چین، اوکراین، فیلیپین، گرجستان و هند است.
تشدید تنش بین ایران و اسرائیل
خبرگزاریهای بینالمللی هدف قرار گرفتن یک کشتی تحت مدیریت شرکت اسرائیلی در آبهای دریای عرب را با تاکید بر تشدید تنش بین ایران و اسرائیل گزارش کردهاند.
این سومین حمله به کشتیهای مرتبط با اسرائیل در آبهای منطقه در ماههای اخیر به شمار میرود؛ ماه گذشته یک کشتی باربری که مالک پیشین آن نیز ایال اوفر بود در نزدیکی همین منطقه مورد حمله قرار گرفت. پیش از آن نیز انفجاری در یک کشتی دیگر اسرائیلی در دریای عمان روی داد.
۱۲ تیرماه شبکه المیادین، وابسته به حزبالله لبنان، از حمله به کشتی اسرائیلی «تیندال» در اقیانوس هند خبر داد اما پس از آن رسانهها گزارش دادند که ایال اوفر، مالک اسرائیلی این کشتی، چند ماه پیش آن را فروخته بود.
نیویورک تایمز به نقل از یک مقام امنیتی اسرائیل گزارش داد که مسئول حمله به این کشتی احتمالا جمهوری اسلامی بوده است.
پیشتر، در فروردین امسال، نیز شرکت کشتیرانی «ایکستی منیجمنت» مستقر در بندر حیفا در دریای عرب مورد حمله قرار گرفت.
اندکی پیش از آن، هشتم اسفند ۹۹، نیز کشتی اسرائیلی «اموی هلیوس رِی» در انفجاری از چهار نقطه آسیب دید و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر وقت اسرائیل، جمهوری اسلامی را عامل این حمله معرفی کرد.
نشریه وال استریت ژورنال در آن زمان گزارش داد که از اواخر ۲۰۱۹ تا مارس ۲۰۲۱ میلادی، اسرائیل دستکم ۱۲ کشتی حامل نفت ایران به مقصد سوریه را هدف قرار داده بود.