ارتش بریتانیا وقوع حمله به یک کشتی تجاری اسرائیلی در نزدیکی سواحل عمان را تایید کرد
ارتش بریتانیا وقوع حمله به یک کشتی تجاری اسرائیلی در نزدیکی سواحل عمان را تایید کرد و گفت در حال تحقیق درباره این حمله است؛ همزمان شرکت متعلق به یک میلیاردر اسرائیلی گفت مالک این کشتی یک ژاپنی است.
واحد عملیات تجاری نیروی دریایی بریتانیا روز جمعه هشتم مرداد در اطلاعیهای کوتاه اعلام کرد که از وقوع این حمله مطلع است و تحقیق درباره آن را آغاز کرده است.
به نوشته این اطلاعیه، حمله به کشتی تجاری با مالکیت اسرائیلی شامگاه پنجشنبه در نزدیکی جزیره مصیره، در سواحل شمال شرقی عمان و در دریای عرب، روی داد و تردید وجود دارد که این حمله راهزنی بوده باشد.
با این حال ساعاتی بعد شرکت متعلق به ایال اوفر، میلیاردر اسرائیلی، اعلام کرد که این کشتی تحت مدیریت این شرکت است اما مالک آن یک ژاپنی است و این حمله نیز راهزنی بوده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، دفتر مدیریت دریانوردی زودیاک در لندن که وابسته به این میلیاردر اسرائیلی است در اطلاعیهای گفت که این «نفتکش» با پرچم لیبریا تردد میکند و مالک آن ژاپنی است.
مقامات عمان و نیز ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که در این منطقه گشتزنی میکنند هنوز درباره حمله شامگاه پنجشنبه اظهار نظری نکردهاند.
این سومین حمله به کشتیهای مرتبط با اسرائیل در آبهای منطقه در ماههای اخیر به شمار میرود؛ ماه گذشته یک کشتی باربری که مالک پیشین آن نیز ایال اوفر بود در نزدیکی همین منطقه مورد حمله قرار گرفت. پیش از آن نیز انفجاری در یک کشتی دیگر اسرائیلی در دریای عمان روی داد.
۱۲ تیرماه شبکه المیادین، وابسته به حزبالله لبنان، از حمله به کشتی اسرائیلی «تیندال» در اقیانوس هند خبر داد اما پس از آن رسانهها گزارش دادند که ایال اوفر، مالک اسرائیلی این کشتی، چند ماه پیش آن را فروخته بود.
نیویورک تایمز به نقل از یک مقام امنیتی اسرائیل گزارش داد که مسئول حمله به این کشتی احتمالا جمهوری اسلامی بوده است.
پیشتر، در فروردین امسال، نیز شرکت کشتیرانی «ایکستی منیجمنت» مستقر در بندر حیفا در دریای عرب مورد حمله قرار گرفت.
اندکی پیش از آن، هشتم اسفند ۹۹، نیز کشتی اسرائیلی «اموی هلیوس رِی» در انفجاری از چهار نقطه آسیب دید و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر وقت اسرائیل، جمهوری اسلامی را عامل این حمله معرفی کرد.
نشریه وال استریت ژورنال در آن زمان گزارش داد که از اواخر ۲۰۱۹ تا مارس ۲۰۲۱ میلادی، اسرائیل دستکم ۱۲ کشتی حامل نفت ایران به مقصد سوریه را هدف قرار داده بود.