حمله سایبری منتسب به ایران ممکن بود صدها اسرائیلی را بیمار کند
روزنامه فایننشالتایمز طی گزارشی درباره حملات سایبری میان ایران و اسرائیل نوشته حملات اخیر منتسب به جمهوری اسلامی در شبکه آبرسانی اسرائیل، با افزایش کلر آب میتوانست صدها نفر از شهروندان این کشور را با خطر بیماری مواجه کند.
این روزنامه در گزارشی که روز یکشنبه ۱۱ خردادماه منتشر کرده به نقل از یک مقام اسرائیلی نوشت حمله سایبری اخیر در ابتدای ماه میلادی آوریل درها را به روی یک «سناریوی خطر غیرقابل پیشبینی» باز کرد.
مقام اسرائیل افزود این حمله سابقهای برای حملات سایبری متقابل به تاسیسات غیرنظامی ایجاد کرده که هر دو کشور تاکنون از آن اجتناب کرده بودند و یا همچنان میکنند.
بر اساس برخی گزارشها، ایران در روزهای پنجم و ششم اردیبهشتماه به شبکه آبرسانی روستایی در اسرائیل حمله سایبری کرده بود.
فایننشالتایمز درباره جزییات این حمله نوشته در ابتدای ماه آوریل کارمندان شهرداری در ایستگاه پمپاژ آب مرکز اسرائیل متوجه هشدار سیستم کامپیوتری درباره اختلال و روشن و خاموشی تعدادی از پمپها بدون آنکه دستور آن داده شده باشد، شدند.
این گزارش اشاره کرده در حالی که مشکل در ابتدا بیخطر به نظر میرسید، اما طی چند ساعت بازرسها مساله جدیتری را کشف کردند.
چهار مقام اسرائیلی و یک مقام امنیتی غربی گفتهاند «یک کد نوشته شده از سوی ایران با ارسال به جهان و انتقال از طریق سرورهای آمریکا و اروپا برای پنهان کردن منشاء خود، نهایتا به کنترلگرهای نرمافزاری تجاری که پمپهای آب را اداره میکردند وارد شدند.»
فایننشالتایمز نوشته این حملات منتسب به ایران میتوانست منجر به نقص امنیتی سیستم شود و هزاران غیرنظامی و مزرعه را با خشکی در هنگام موج گرما مواجه کند، زیرا ایستگاه پمپاژ آب هنگام کشف مواد شیمیایی اضافه در آب خاموش شده بود.
بر اساس این گزارش، هدف از حمله سایبری تهران فریب کامپیوترها برای افزایش کلر در آب تصفیه شدهای بود که به خانهها در اسرائیل منتقل میشود.
این نشریه به نقل از یک مقام غربی که گزارشی در زمینه این حمله به دولتش ارائه شده نوشت حمله سایبری اخیر ایران میتوانست در بدترین حالت منجر به بیماری صدها نفر از مردم شود.
حملهای در مرز موفقیت
پیشتر واشینگتنپست به نقل از مقامهای رسمی مرتبط با این حوزه نوشته بود این حمله پیش از ایجاد خسارت قابل توجه، شناسایی و خنثی شد.
فایننشالتایمز به نقل از یک مقام غربی نوشته که این حملات سایبری «پیچیدهتر» از آنچه که اسرائیلیها ابتدا فکر میکردند بوده و «در آستانه موفقیت» قرار داشته، اما موفق نشد.
در واکنش به این حمله سایبری علیرضا میریوسفی، سخنگوی هیات نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد، گفته بود: «ایران از نظر سیاسی توان اقدام به مسموم کردن شهروندان غیرنظامی اسرائیلی را ندارد، و اگر ایران چنین کاری کرده بود، واکنش مناسب اسرائیلیها کجاست؟»
او این حملات را ساخته و پرداخته اسرائیل برای «دریافت پول از آمریکا» خواند.
ادامه حملات سایبری
مقامهای دو کشور همدیگر را متهم به دست داشتن در حملات سایبری خرابکارانه میکنند.
ایگال اونا، رییس شبکه ملی سایبری اسرائیل، هفته گذشته در یک کنفرانس خبری گفت: «زمستان سایبری در راه است و حتی سریعتر از آنچه که حدس میزدم، میآید.»
او بدون اشاره کردن به حملات منتسب به ایران افزود: «ما تنها شروع را میبینیم، ما این را به عنوان یک نقطه تغییر در تاریخ جنگ سایبری مدرن به یاد خواهیم داشت.»
فایننشالتایمز نوشته که در پاسخ به این حملات ایران بود که با دستور وزیر دفاع وقت اسرائیل، این کشور حمله سایبری به تاسیسات بندر «شهیدرجایی» در هرمزگان را ترتیب داد.
یک مقام اسرائیل گفته که این حمله «بسیار کوچک» و شبیه یک «صدای در زدن» و «یک یادآوری» بوده است.
این نشریه در پایان گزارش خود به نقل از یک مقام اسرائیلی نوشت: «ایران ممکن است موجب کمبود موقت آب شده باشد و اسرائیل هم موجب یک گره ترافیکی موقت. در یک نقشه بزرگ این چیزی نیست، اما هرگز در آن متوقف نمیشود.»