شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

در پی بالا گرفتن تنش با آمریکا؛ کره شمالی سیستم دفاعی خود در سواحل شرقی را تقویت کرد

 

کره‌شمالی خطاب به آمریکا: این که دوران چه‌کسی به‌سر آمده، به‌زودی مشخص خواهد شد

خبرگزاری رسمی کره‌جنوبی، روز سه‌شنبه ۴ مهرماه، از تقویت سیستم دفاعی کره‌شمالی در سواحل شرقی آن کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این حرکت کره‌شمالی پس‌از آن صورت می‌گیرد که کیم‌جونگ‌اون، رهبر کره‌شمالی گفت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به ما اعلام جنگ کرده است و درصورت پرواز بمب‌افکن‌های آمریکایی درنزدیکی شبه‌جزیره کره، ساقط خواهند شد.

تنش میان آمریکا و کره‌شمالی پس از ششمین و قدرتمندترین آزمایش هسته‌ای کره‌شمالی در ۱۲ شهریورماه (۳ سپتامبر)، افزایش یافت؛ اما درگیری لفظی با تهدیدها و توهین‌های رهبران هر دو کشور، در روزهای اخیر به اوج خود رسیده است.

ری یونگ هو، وزیر امور خارجه کره‌شمالی روز دوشنبه سوم مهرماه، گفت: «توئیتی که ترامپ در آن ما را به نابودی تهدید می‌کند، اعلام جنگ بوده و پیونگ‌یانگ در مقابل آن خواهد ایستاد».

کره‌شمالی پس‌از پرواز بمب‌افکن‌های آمریکایی در نزدیکی شبه‌جزیره کره، هواپیماهای خود را به ساحل شرقی انتقال داده و اقدامات دیگری را برای تقویت توان دفاعی خود انجام داده است.

وزیر امور خارجه کره‌شمالی، ضمن تأکید بر ساقط‌ کردن بمب‌افکن‌های آمریکایی گفت که حتی اگر این بمب‌افکن‌ها در حریم هوایی ما نباشند، آن‌ها را ساقط خواهیم کرد.

او در مصاحبه‌ای در حاشیه نشست مجمع‌عمومی سازمان ملل در نیویورک گفت: «دنیا می‌بایست به خاطر داشته باشد که این ایالات متحده بود که علیه کشور ما اعلام جنگ کرد».

او افزود: «این‌که دوران چه کسی به‌سر آمده، به‌زودی مشخص خواهد شد».

سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید، روز دوشنبه ۳ مهرماه، اعلام جنگ ازسوی ایالات متحده را رد کرد و این ادعا را «پوچ» خواند.

لو کنگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز در یک سخنرانی در پکن گفت که جنگ در شبه‌جزیره کره، برنده‌ای نخواهد داشت. او افزود: «ما امیدواریم که سیاستمداران ایالات متحده و کره‌شمالی، قدرت سنجش سیاسی کافی داشته باشند و بدانند استفاده از نیروی نظامی، هرگز راه‌حل مناسبی برای حل مسأله این شبه‌جزیره و نگرانی‌های طرفین درگیری نیست».

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «ما همچنین امیدواریم که هر دو طرف این درگیری، بدانند که خشونت و تحریک یکدیگر، تنها باعث افزایش خطر درگیری نظامی شده و فضا را برای تعاملات سیاسی کاهش خواهد داد. جنگ در این شبه‌جزیره، برنده‌ای نخواهد داشت».

چین علی‌رغم تأیید و امضای قطعنامه‌های تحریمی علیه کره‌شمالی، بارها خواستار گفت‌وگو برای حل این مسأله شده است.

«سرگئی لاوروف» وزیر امورخارجه روسیه نیز اعلام کرد که برای حل بحران موجود و یافتن راه‌حلی مناسب برای این بحران، در پشت صحنه مشغول به کار است.

جیمز متیس، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا نیز در جریان سفر به هند گفت که تلاش‌های دیپلماتیک برای مقابله با بحران موجود، ادامه دارد.

او به خبرنگاران گفت: «شما شاهد تصویب قطع‌نامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد بوده‌اید، که میزان فشار اقتصادی و سیاسی را بر کره‌شمالی افزایش داده‌اند و درعین‌حال، ما توانایی پیشگیری از تهدیدات خطرناک کره‌شمالی را نیز افزایش داده ایم».

 

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More