دولت ترزا می برای ادامه فعالیت خود باید رای اعتماد بگیرد
در پی شکست سنگین طرح نخست وزیر بریتانیا در پارلمان برای خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت)، دولت ترزا می برای ادامه فعالیتش به عنوان نخستوزیر باید رای اعتماد بگیرد.
اعضای پارلمان بریتانیا روز ۲۵ دیماه با ۴۳۲ رای مخالف در مقابل ۲۰۲ رای موافق طرح نهایی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا که قرار است روز ۹ فروردین ۱۳۹۸ (۲۹ مارس ۲۰۱۹) صورت بگیرد را رد کردند.
جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر بریتانیا پیشتر گفت اکنون که طرح برگزیت با اختلاف ۲۳۰ رای شکست خورده، باید انتخابات سراسری در کشور برگزار شود.
با این حال، یک از اعضای ارشد حزب کارگر معتقد است احتمال برگزاری انتخابات بسیار کم است و حزب اتحادگرای دموکراتیک ایرلند شمالی و برخی از اعضای تندروی حزب محافظهکار ار نخستوزیر حمایت خواهند کرد.
انتظار میرود برگزاری رای اعتماد ساعت ۱۹:۰۰ به وقت محلی لندن انجام شود.
ترزا می به نمایندگان پارلمان گفت که هفته آینده با یک طرح جایگزین به پارلمان برمیگردد، البته به شرطی که از پارلمان رای اعتماد کسب کند.
واکنش اروپا به شکست طرح برگزیت
رای به رد طرح برگزیت، فرایند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا را زیر سوال برده است.
به گزارش رویترز، اتحادیه اروپا در صورتی که بریتانیا «خطوط قرمز» خود را تغییر دهد، آماده مذاکره برای توافق جدید برگزیت است.
مقامهای اتحادیه اروپا نیز به شکست سنگین طرح برگزیت در پارلمان بریتانیا واکنش نشان دادهاند.
دونالد توسک، رییس شورای اروپا گفت شاید بهتر باشد بریتانیا در اتحادیه اروپا بماند.
او در توییتی نوشت: «اگر توافق ممکن نیست، و هیچکسی این توافق را نمی خواهد، در این صورت چه کسی در نهایت جرات پیدا میکند تا بگوید تنها راه حل مثبت چیست؟».
ژان کلود یونکر، رییس کمیسیون اروپا هشدار داد که بریتانیا وقت زیادی برای رسیدن به یک توافق ندارد و از آنها خواست هرچه زودتر اهداف و نیات خود درباره طرح برگزیت را به طور مشخص اعلام کنند.
مایکل بارنیر، نماینده ارشد اتحادیه اروپا در مذاکرات برگزیت نیز از بریتانیا خواست هر چه زودتر رویکردش را مشخص کرده و گام بعدی خود را به اتحادیه اروپا اعلام کند.
اولاف شولتز، وزیر دارایی و معاون صدراعظم آلمان، شکست سنگین طرح برگزیت در پارلمان بریتانیا را «روزی تلخ برای اروپا» خواند.
امانوئل مکرون، رییس جمهور فرانسه بعد از رد طرح برگزیت گفت که اکنون «بیشترین فشار بر روی بریتانیاست.»
مقامهای اروپایی تاکید کردند که دوره گذار کنونی برای خروج نهایی بریتانیا از اتحادیه اروپا، دورانی حساس است و خروج بریتانیا بدون دستیابی به توافق، برای بریتانیا و اروپا زیانبار خواهد بود.
دولت جمهوری ایرلند نیز با صدور بیانیهای اعلام کرد که خود را برای خروج بریتانیا بدون دستیابی به توافق آماده میکند.