دونالد ترامپ وضعیت اضطراری ملی در قبال ایران را یک سال دیگر تمدید کرد
دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، «وضعیت اضطراری ملی» در قبال ایران را یک سال دیگر تمدید کرد.
در این بیانیه که به امضای دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، رسیده آمده است: جیمی کارتر، رییسجمهوری وقت، در نوامبر ۱۹۷۹ (آبان ۱۳۵۸) طی فرمان اجرایی ۱۲۱۷۰ در قبال ایران وضعیت اضطراری اعلام کرد تا برای برخورد با این «تهدید غیرعادی و فوقالعاده علیه امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد آمریکا» که از شایط ایران ناشی شده بود گامهای لازم را بردارد.
دونالد ترامپ در این بیانیه با اشاره به اینکه روابط آمریکا با ایران «هنوز عادیسازی نشده» و روند اجرای پیمان الجزایر بین دو کشور که در دی ماه ۱۳۵۹ به امضا رسیده بود همچنان ادامه دارد، تاکیدکرد که «به همین دلیل فرمان اجرایی ۱۲۱۷۰ در مورد ایران ادامه مییابد و من وضعیت اضطراری ملی را برای یک سال دیگر تمدید میکنم».
در دی ماه ۱۳۵۹ ایران و آمریکا، در الجزایر برای پایان دادن به بحران گروگانگيری دیپلماتهای سفارت آمريکا در تهران، توافقی را امضا کردند تا کارمندان سفارت، که از سوی دانشجویان گروه موسوم به «خط امام» به مدت ۴۴۴ روز گروگان گرفته شده بودند آزاد شده و به کشورشان بازگردند.
از آنجا که این توافق با میانجیگری الجزایر و در خاک این کشور حاصل شده بود، پیمان الجزایر نام گرفت.
در نتیجه بحران گروگانگیری، آمریکا نخستین تحریمهای اقتصادی را علیه ایران اعمال کرد و ضمن قطع کامل روابط با ایران، میلیونها دلار از داراییهای ایران در خارج از کشور را مصادره کرد.
در دسامبر ۲۰۱۵، کنگره آمریکا قانونی را به تصویب رساند که از محل جریمه بانک فرانسوی پاریباس که تحریمهای ایران، سودان و لیبی رانقض کرده بود، به هر یک از گروگانها حدود چهار میلیون و ۴۰۰ هزار دلار غرامت پرداخت شود. این مبلغ تقریبا معادل ۱۰ هزار دلار به ازای هر روز گروگانگیری است. این غرامت به ۳۸ قربانی در قید حیات پرداخت شد و به بازماندگان دیگر قربانیان نیز تا سقف ۶۰۰ هزار دلار غرامت اختصاص یافت.