دیدهبان حقوقبشر سوریه: ۷۴ نیروی کرد در عملیات ترکیه کشته شدهاند
دیدهبان حقوق بشر سوریه اعلام کرد از آغاز عملیات ترکیه در شمال سوریه، ۷۴ نفر از نیروهای کرد کشته شدهاند.
این سازمان که مقر آن در لندن است روز شنبه ۲۰ مهر ماه همچنین از کشتهشدن ۴۹ شبهنظامی همپیمان ترکیه در درگیریهای شمال سوریه خبر داده است. بر اساس این آمار، تاکنون ۳۰ غیرنظامی هم در این حملات جان خود را از دست دادهاند.
تازهترین آمار قربانیان عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه در شرایطی اعلام میشود که آمریکا به آنکارا هشدار داده در صورت تداوم حمله به مواضع نیروهای کرد ممکن است با عواقبی جدی یا تحریم از سوی واشینگتن روبرو شود.
در تحولی دیگر که به تنشها میان آنکارا و واشینگتن دامن زده، پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، با صدور بیانیهای تایید کرد که نیروهای آمریکایی روز جمعه در حومه کوبانی، شمال سوریه، هدف آتش توپخانه ارتش ترکیه قرار گرفتهاند. به گفته پنتاگون، ارتش ترکیه از محل استقرار نیروهای آمریکایی به طور دقیق مطلع بوده است.
در بیانیه بامداد شنبه بیستم مهرماه وزارت دفاع آمریکا آمده است که هیچ یک از نیروهای آمریکایی در حمله روز جمعه در شمال سوریه کشته یا زخمی نشدهاند و نیروهای آمریکایی هم پس از این حمله از مواضع خود عقبنشینی نکردهاند.
یک مقام ارشد پنتاگون در گفتوگو با نیوزویک، حمله روز جمعه به نیروهای ویژه آمریکایی در کوبانی را تایید کرد و گفت: «آتش حملات ارتش ترکیه به قدری شدید بود که نیروهای آمریکایی، برای دفاع از خود، به فکر آتش متقابل بودند اما در نهایت شلیکها متوقف شد.»
شبکه خبری العربیه نیز بامداد شنبه به نقل از خبرنگار خود در منطقه نوشت که شماری از نیروهای فرانسوی و آمریکایی در کوبانی زخمی شدهاند.
پیش از این نیز یکی از فرماندهان «نیروهای دموکراتیک سوریه» گفته بود که ارتش ترکیه روز جمعه دو پایگاه تخلیه شده نیروهای آمریکایی را در راسالعین و تلابیض هدف قرار داده است.
با این حال، وزارت دفاع ترکیه بامداد شنبه، خبر هدف قرار دادن مقر نظامیان آمریکایی را در شمال سوریه تکذیب کرد.
مقامهای آمریکایی پیشتر اعلام کردهاند که ممکن است در برابر عملیات نظامی ارتش ترکیه در خاک سوریه، تحریمهای اقتصادی شدیدی را علیه آنکارا وضع کنند. هرچند دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، به احتمال اقدام نظامی علیه ترکیه و «اعزام هزاران نیرو» نیز اشاره کرده است.
رییس جمهوری آمریکا، شامگاه پنجشنبه در پیامی در شبکه اجتماعی توییتر نوشت: «ما یکی از این سه گزینه را داریم: هزاران نیروی نظامی بفرستیم و از نظر نظامی پیروز شویم، ترکیه را تحت تحریم اقتصادی شدید قرار دهیم یا برای توافق میان ترکیه و کردها میانجیگری کنیم.»
عملیات نظامی ارتش ترکیه در شمال سوریه از سهشنبه هفته پیش آغاز شده است.
شمار قابل ملاحظهای از کشورهای جهان، از جمله بسیاری از کشورهای اروپایی، عملیات نظامی ارتش ترکیه را محکوم و خواهان توقف فوری آن شدهاند.