سوئیس و سوئد در پی اطلاعات بیشتر برای تایید واکسنهای آسترازنکا و اسپوتنیک روسیه
سوئیس میگوید به دلیل کمبود داده در مورد واکسن آسترازنکا-آکسفورد به نتیجه قطعی درباره کارایی آن نرسیده است، از سوی دیگر سوئد نیز اعلام کرده برای تایید استفاده از واکسن «اسپوتنیک وی» ساخت روسیه نیاز دارد نتیجه آزمایشهای آن را ببیند.
سازمان دارویی سوئیس اعلام کرده در ارتباط با تایید واکسن بریتانیایی-سوئدی آسترازنکا با کمبود داده مواجه بوده و درباره آن به نتیجه قطعی نرسیده است.
این در حالیست که دولت این کشور روز چهارشنبه اعلام کرد با شرکت داروسازی آلمانی کیورواک و همچنین دولت سوئد برای دریافت پنج میلیون دوز واکسن کرونا قرارداد امضا کرده است.
این کشور یک قرارداد ابتدایی هم با شرکت نواواکس برای دریافت شش میلیون دوز واکسن امضا کرده که در انتظار فازهای آزمایش بالینی و تایید رسمی آن است. برن همچنین دریافت شش میلیون دوز دیگر واکسن از شرکت مدرنا را تضمین کرده است.
از سوی دیگر در سوئد ریچارد برگاستورم، هماهنگکننده امور واکسن، اعلام کرده که سازمان دارویی برای تصمیمگیری درباره کیفیت و کارایی واکسن روسی نیاز دارد نتیجه آزمایشهای آن را بررسی کند.
او در این زمینه گفت: «ما دادههای خیلی کمی درباره واکسن دریافت کردیم و تحقیقی که تازه درباره واکسن روسی رسیده را باید با دقت بیشتری بررسی کنیم.» برگاستورم به روش متفاوت روسیه در زمینه اندازهگیری کارایی واکسن در این مطالعه اشاره کرد.
این مقام دولت سوئد همچنین به نیاز به تایید آژانس پزشکی اروپا برای استفاده از این واکسن در کشورش اشاره کرد.
به تازگی نشریه پزشکی لنست در گزارشی نوشت واکسن روسی «اسپوتنیک وی» علیه بیماری کرونا حدود ۹۲ درصد کارایی دارد.
فایننشالتایمز همچنین گزارش داده که استرالیا قرار است ۱۰ میلیون دوز دیگر از واکسن فایزر-بیونتک دریافت کند. این کشور در مسیر شروع تزریق واکسن تا انتهای ماه جاری میلادی است.
اسکات موریسون، نخستوزیر این کشور، روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت که خرید بیشتر واکسن دسترسی به آن را دو برابر خواهد کرد. این واکسن باید ابتدا تایید سازمان دارویی این کشور را داشته باشد.
سازمان دارویی استرالیا پیشتر استفاده از واکسن کرونای شرکت فایزر را تایید کرده بود.
دولت این کشور همچنین توافقاتی را برای خرید واکسن از آسترازنکا و نواواکس تضمین کرده که مجموع ذخیره واکسن استرالیا را به بیش از ۱۵۰ میلیون دوز میرساند. این میزان برای ایمنسازی چندینباره کل جمعیت کافی است.