سگها در جستوجوی بوی کرونا، کسادی بازار مواد مخدر آمریکای لاتین
شیوع ویروس کرونا در جهان تاکنون نزدیک ۲۴۰ هزار کشته بر جای گذاشته که از این میان بیش از ۱۴۰ هزار نفرشان اروپایی و بیش از ۶۵ هزار نفرشان اهل ایالات متحده آمریکا بودهاند.
سازمان بهداشت جهانی، ضمن فراخواندن چین به همکاری در تحقیقات درباره منشا ویروس کرونا، اعلام کرد که این ویروس منشا «طبیعی» دارد. پیشتر سازمانهای اطلاعاتی آمریکا نیز اعلام کرده بودند که به شواهدی مبنی بر دستساز بودن این ویروس یا تغییرات ژنتیکی در آن دست پیدا نکردهاند.
در شرق آسیا، در حالی که سنگاپور تدابیر سختگیرانهای را برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اتخاذ کرده بود، وزیر بهداشت سنگاپور اعلام کرد که برخی از این تدابیر طی هفتههای آینده کاهش خواهد یافت. بر این اساس، برخی از دانشآموزان میتوانند از دو هفته دیگر به کلاسهای درس بازگردند.
در جزیره کورس فرانسه، که ویروس کرونا شدیدا در آنجا شیوع پیدا کرده، دامپزشکان و آتشنشانان در حال تحقیق درباره به کارگیری سگها برای شناسایی مبتلایان به ویروس کرونا هستند. دامپزشک آتشنشانی این جزیره اعلام کرده که در این تحقیق، بوی مشترک احتمالی بیماران کووید ۱۹ بررسی میشود و سپس به سگهای آتشنشان در این زمینه آموزش داده خواهد شد.
در آلمان، پناهجویان مستقر در یک مرکز در برلین، که در میان آنان پناهجویان ایرانی و افغان نیز حضور دارند، برای ساخت ماسک پارچهای بسیج شدهاند. جمیله احمدی، یک زن افغان ۴۵ ساله که در این مرکز با یک چرخ خیاطی کار میکند، به رسانهها گفته است: «آلمان به ما کمک کرد، حالا ما میخواهیم به مردم [آلمان] کمک کنیم.»
در برزیل، با وجود تنش دیپلماتیک با چین درباره شیوع ویروس کرونا و همچنین کاهش صادرات سویا به این کشور همزمان با شیوع این ویروس، گزارشها حاکی است که برزیل قصد دارد صادرات سویا به چین را به حالت عادی برگرداند. برزیل بزرگترین صادرکننده سویا و چین بزرگترین خریدار این محصول در جهان به شمار میرود. پیشتر روسیه که بزرگترین صادرکننده گندم در جهان است، صادرات هر گونه غلات را متوقف کرد.
اما شیوع ویروس کرونا بر بازار مواد مخدر جهان نیز تاثیر گذاشته است. بر اساس گزارش کمیسیون ملی توسعه و زندگی بدون مواد مخدر پرو، قیمت کوکائینی که به صورت غیرقانونی در این کشور آمریکای لاتین تولید میشود به میزان ۵۸ درصد کاهش یافته است.
۴۹ هزار هکتار از زمینهای کشور پرو زیر کشت کوکا قرار دارد و کشت این گیاه به میزان کم قانونی است، اما با این حال، سالانه ۱۱ هزار تن از این گیاه به صورت غیرقانونی کشت میشود. بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، پرو، کلمبیا و بولیوی، سه کشور بزرگ تولیدکننده کوکائین در جهان هستند.