فرار هزاراننفر از مسلمانان روهینگیا از میانمار به بنگلادش
سازمان بینالمللی مهاجرت میگوید از جمعهی گذشته تاکنون، بیشاز ۱۸ هزار آوارهی روهینگیا از مرز میانمار (برمه) گذشته و وارد بنگلادش شدهاند. به گزارش این سازمان در روز چهارشنبه هشتم شهریورماه، بیشتر این آوارگان، زن و بچه هستند و نیاز فوری به مواد غذایی، خدمات بهداشتی و سرپناه دارند.
حدود یک میلیون تن از مسلمانان روهینگیا در استان راخین میانمار زندگی میکنند، اما دولت میانمار، آن ها را مهاجران غیرقانونی از بنگلادش میداند و از دادن حق اقامت و شهروندی به آنها خودداری میکند.
تنش میان اقلیت روهینگیا و اکثریت بودایی میانمار، در سالهای اخیر تشدید شده و گزارشهایی از حملات بوادییان افراطی و رفتارخشونتآمیز نیروهای امنیتی میانمار با این اقلیت انتشاریافته است.
این خشونتها، بار دیگر، از جمعهی پیش که ۳۰ تن از افراطیون مسلح روهینگیا به ایستگاههای پلیس حمله کردند و عدهای از مأموران را کشتند، بالا گرفته است.
سازمان ملل ضمن محکومکردن حملات شورشیان، خواستار حفاظت از جان غیرنظامیان روهینگیا شده و از بنگلادش نیز خواسته است که آوارگان را بپذیرد. بنگلادش اعلام کرده است که از اوایل دههی ۱۹۹۰ تاکنون، به بیشاز ۴۰۰هزار روهینگیایی پناه داده است و امکان پذیرفتن تعداد بیشتری از آنها را ندارد.
در این میان، سکوت آنگ سان سوچی، برندهی جایزهی صلح نوبل که پس از پیروزی حزبش در انتخابات سال ۲۰۱۵ در رهبری میانمار شریک است، با انتقادهایی در غرب روبرو شده است.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجهی جمهوری اسلامی ایران هم امروز در صفحهی توئیترش، با انتقاد از سکوت جهانی دربارهی ادامهی خشونت علیه مسلمانان روهینگیا، تأکید کرده است که برای جلوگیری از پاکسازی قومی بیشتر، اقدام بینالمللی ضروری است و سازمانملل باید کاری بکند.
Global silence on continuing violence against #Rohingya Muslims. Int’l action crucial to prevent further ethnic cleansing—UN must rally.
— Javad Zarif (@JZarif) 30 August 2017