محمد بنسلمان: اسراییلیها حق دارند سرزمین خود را داشته باشند
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی گفته است که اسرائیلیها حق دارند در سرزمین خود با صلح و آرامش زندگی کنند.
به گزارش رویترز، محمد بن سلمان، در مصاحبهای که روز دوشنبه ۱۳ فروردینماه در مجله آمریکایی «آتلانتیک» منتشر شد، در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که آیا یهودیان حق دارند حداقل بر بخشی از سرزمین اجدادی خود کنترل داشته باشند گفت :«من بر این باورم که فلسطینیها و اسراییلیها حق دارند سرزمین خود را داشته باشند. ولی میبایست برای اطمینان از وجود ثبات و رابطهای معمولی، برای برقراری صلح به توافق برسیم».
محمد بن سلمان که طی سفری رسمی به آمریکا رفته است افزود: «ما در خصوص آینده مسجدالاقصی نگرانیهایی داریم که ریشه در مذهبمان دارد. ما نگران مردم فلسطین هستیم. این نگرانی ماست. ما هیچ گونه اعتراضی علیه دیگران نداریم».
بنسلمان همچنین تصریح کرد که «منافع مشترک بسیاری با اسرائیل داریم و اگر صلح برقرار باشد، به احتمال زیاد منافع مشترک بسیاری میان اسراییل و کشورهای شورای همکاری خلیج نیز وجود خواهد داشت.»
این سخنان بنسلمان در حالی مطرح میشود که عربستان سعودی، تاکنون کشور اسراییل را به رسمیت نشناخته است.
-
«مثلث شرارت» ایران، حزبالله و اخوان المسلمین
بنسلمان در این مصاحبه همچنین با تشبیه حکومت ایران، سازمان اخوان المسلمین و حزبالله لبنان به یک «مثلث شرارت» ادعا کرد که «اکنون حکومت تهران، اخوانالمسلمین و سازمانهای تروریستی یک مثلث شیطانی را برای حکمرانی بر جهان تشکیل دادهاند».
ولیعهد عربستان سعودی بار دیگر آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، را با هیتلر مقایسه کرد و گفت: «در دهههای ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ میلادی هیچکس هیتلر را یک خطر بهحساب نمیآورد. تنها عده کمی متوجه خطر او بودند تا آنکه ظهور فاشیسم هیتلری این خطر را نشان داد. ما نمیخواهیم آنچه که در اروپای آن زمان اتفاق افتاد امروز در خاورمیانه اتفاق بیفتد. ما میخواهیم جلوی این اتفاق را از راههای دیپلماتیک، اقتصادی و اطلاعات امنیتی بگیریم. ما میخواهیم از وقوع یک جنگ جلوگیری کنیم».
افزایش تنش میان تهران و ریاض باعث شده تا عربستان سعودی و اسراییل، به همکاری با یکدیگر در مقابل ایران روی آورند.
ماه گذشته عربستان سعودی برای اولین بار حریم هوایی خود را به روی پروازهای تجاری اسراییل گشود، اقدامی که یک مقام اسراییلی از آن به عنوان ثمره تاریخی دو سال تلاش یاد کرد.
از سوی دیگر عربستان سعودی اقدام سال گذشته دونالد ترامپ، در انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم را محکوم کرده است. برخی از مقامات عربستان، در همان زمان گفتند که ریاض با مشارکت آمریکا، راهبردی گستردهتر برای ایجاد صلح میان اسراییل و فلسطین دارد که هنوز در مراحل ابتدایی آن است.