شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

موج جدید اعتراض در ونزوئلا و نگرانی از خونزیزی و کشتار

 

اعتراض‌ها در ونزوئلا علیه ریاست‌جمهوری نیکلاس مادورو و واکنش خشن نیروهای امنیتی که تاکنون منجر به کشته‌ شدن دستکم ۳۶ نفر شده ‌است، وارد هفته دوم خود می‌شود.

دولت آمریکا که بلافاصله ریاست‌ جمهوری خودخوانده خوان گوآیدو، رهبر مخالفان را به رسمیت شناخته، حالا تحریم‌های نفتی شدیدی علیه دولت مادورو اعمال کرده است.

 

اقتصاد ونزوئلا وابستگی شدیدی به درآمدهای نفتی دارد و اعمال تحریم علیه بزرگ‌ترین شرک نفتی این کشور (پ‌و‌اِس‌د‌آ) واردات مواد غذایی ضروری را بیش از پیش مختل کرده و بحران انسانی شکل‌گرفته در اثر تورم بی‌سابقه در ونزوئلا را تشدید می‌کند.

تحریم‌ نفت علاوه بر اینکه ضربه بزرگی بر اقتصاد ونزوئلا وارد می‌کند، موقعیت گوآیدو را برای برگزاری انتخابات در این کشور آمریکای لاتین تقویت می‌کند. 

مادورو مدعی شد در پاسخ به تحریم شرکت نفتی ونزوئلا، پاسخ درخوری خواهد داد. این در حالی است که یکی از مدیران بالادست این شرکت در مصاحبه با خبرگزاری رویترز تحریم شرکت نفت را «شوک» خوانده و اعلام کرده است این شرکت حتی قبل از تحریم جدید آمریکا «اوضاع بسیار خرابی» داشته‌است.

هشدار نسبت به «خونریزی»

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان، که کمتر در مورد اعتراضات داخلی کشورها اظهار نظر می‌کند، نسبت به عواقب خونبار ناآرامی‌های جاری در ونزوئلا هشدار داده است.

او هنگامی که سوار بر هواپیما عازم پاناما بود، گفت: «در این لحظه حامی همه مردم ونزوئلا هستم، چرا که مردمانی رنج‌کشیده‌اند.»

پاپ همچنین گفت به دلیل وقایع جاری در ونزوئلا احساس نارحتی می‌کند و افزود: «چه چیز این‌گونه مرا می‌ترساند؟ خونریزی.»

در همین زمینه، آنا لئونور آکوستا، فعال حقوق بشر، در مورد اوضاع وخیم حقوق بشر در ونزوئلا هشدار داد و گفت در ونزوئلا «قتل عام» مردم در جریان است.  

همچنین، دلسا سولورزانو، نماینده مخالف در مجلس ونزوئلا، خواستار «توقف سرکوب» شد. او خطاب به نیروهای امنیتی ونزوئلا گفت: « به موج دموکراسی بپیوندید و خود را در سمت خوب قضاوت تاریخ قرار دهید.»

گوآیدو به صحنه می‌آید

گوآیدو که تا قبل از اعتراض‌های اخیر در محافل سیاسی شناخته‌شده نبود و در سمت خود به عنوان رئیس مجلس ملی ونزوئلا عملا هیچ اختیاری نداشت، هفته گذشته توانست شمار زیادی از مردم معترض را به خیابان بیاورد. دولت دونالد ترامپ و بعضی از همسایگان ونزوئلا بلافاصله ریاست جمهوری او را به رسمیت شناختند.

در بین کشورهای اروپایی، انگیس، فرانسه، آلمان و اسپانیا برای مادرو مهلت هشت‌روزه برای برگزاری انتخابات مجدد تعیین کردند تا در غیر این صورت ریاست‌ جمهوری گوآیدو را به رسمیت بشناسند.

ایران، روسیه و چین، همچنان نیکلاس مادرو را رییس‌ جمهوری قانونی ونزوئلا می‌دانند.

مخالفان می‌گویند در انتخابات سال گذشته ونزوئلا که در آن مادورو برای یک دوره شش‌ساله دیگر برگزیده شد تقلب گسترده صورت گرفت. اما مادورو بی‌توجه به اعتراض‌ها در دهم ژانویه رسما دور دوم ریاست‌جمهوری خود را آغاز کرد.

گوآیدو مادورو را به «غصب» ریاست‌جمهوری متهم کرده و خواستار انتخابات آزاد در این کشور است.

 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More