میانمار مانع رسیدن کمکهای سازمان ملل متحد به شهروندان روهینگیا شد
میانمار مانع رسیدن کمکهای سازمان ملل متحد به هزاران شهروندی شد که در جبههای خونبار در میانمار گرفتار آمدهاند.
به گزارش گاردین، در تاریخ ۳ شهریور، پس از برخورد شورشیان و نیروهای دولتی، توزیع غذا، آب و دارو در ایالت شمالی راخین متوقف شد. دفتر هماهنگی سازمان ملل متحد در میانمار، به گاردین گفت که توزیع کمک و مواد اولیه در حال حاضر بنابر« دلایل امنیتی و فشار دولت» تعلیق شده است؛ همچنین اظهار داشت که «سازمان ملل متحد با مسئولین به طور مستقیم در ارتباط است و اطمینان خاطر پیدا خواهد کرد که عملیات بشردوستانه تا حدامکان ادامه پیدا کند».
ارتش میانمار به خشونتی بیسابقه و کشتار اقلیت مسلمان میانمار متهم شده است. به گزارش گاردین، هزاران نفر از دهکدههای آتش زده خود به بنگلادش گریختهاند. پناهندگانی که طی هفته گذشته توانسته اند خود را به بنگلادش برسانند از کشتار غیرقابل تصوری حکایت کردهاند و زخمهای کشندهای که ناشی از شلیک گلوله بودهاند را بر تن داشتهاند. شواهد این کشتار می گویند که سربازان به خانهها حمله کردهاند و همه چیز را به آتش کشیدهاند.
گروه امداد غذارسانی سازمان ملل متحد ( WFP) اظهار داشته که ارسال مواد غذایی و دارو به بخش های دیگر ایالت هم قطع شده اند؛ امری که باعث شده بیش از دویست و پنجاه هزار نفر گرسنه و بیدفاع بمانند. به گزارش گاردین، در مرز میانمار، تودههایی از دود سیاه از میان انبوه زمین های سرسبز به هوا بلند می شوند. به گفته برخی از ساکنین این دهکدهها، دولت میانمار مدعی شده مردم خودشان دهکده ها را به آتش کشیدهاند و شهروندان را به قتل عام هندوها و بوداییان منطقه متهم کردهاست.
بنابر اظهارات ارتش، حدود ۴۰۰ نفر در این وقایع کشته شدهاند. ارتش بخش اعظم این قربانیان را «تروریست» خطاب میکند. به گزارش گاردین، بسته شدن دسترسی به راخین، بررسی این شواهد و تحقیق را غیرممکن کرده است. جمعیت روهینگیا، حدود یک میلیون تن تخمین زده شده است؛ این اقلیت میانمار از بخش اعظم حقوق شهروندی خود محروم هستند.