![](https://old.iranintl.com/sites/default/files/styles/articles_landing/public/2988485.jpg?itok=i9YP1ZfZ)
ناکام در توافق؛ مذاکرات ایران و روسیه و ترکیه بر سر سوریه بینتیجه ماند
نشست سه جانبه وزرای خارجه ایران و روسیه و ترکیه بر سر تشکیل کمیتهای به منظور تدوین قانون اساسی سوریه بینتیجه پایان گرفت. با این حال طرفهای حاضر توافق کردند که با هدف آغاز روند صلح سوریه، در ماه آوریل سال آینده نشست این کمیته برگزار شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز از ژنو، طرفهای حاضر در نشست روز سهشنبه، ۲۷ آذر ، در سوئیس نتوانست بر سر ترکیب «کمیته قانون اساسی» پیشنهادی از سوی سازمان ملل به توافق برسند. این نشست به دعوت سازمان ملل و با رایزنی و مشارکتهای استفان دی میستورا، فرستاده ویژه این سازمان در امور سوریه برنامهریزی شده بود.
در بیانیه مشترک پایانی که سرگی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه آن را خواند اشاره شده است که به منظور تشکیل این کمیته و آغاز روند صلح نیاز به «سازش و مشارکت سازنده» هست.
دولت سوریه و شورشیان مخالف که خواهان برکناری رژیم اسد هستند؛ هر یک فهرستی ۵۰ نفره را برای تشکیل این کمیته قانون اساسی جدید ارائه داده بودند. گفته میشود که اختلاف اساسی بر سر فهرستی که دولت اسد تنظیم کرده است.
ایران و روسیه از حامیان اصلی دولت اسد به شمار میآیند؛ اما ترکیه در این میان مواضع تند اما مختلفی داشته است و آشکارا از شورشیان مخالف اسد حمایت کرده است.
یک سال پیش رجبطیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، شخص اسد را «تروریست» خواند و گفت بود که آغاز روند صلح در سوریه با حضور اسد در قدرت ناممکن است.
با این حال چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه، روز یکشنبه گذشته، ۲۵ آذر، گفت که در صورت برگزاری انتخاباتی دموکراتیک در سوریه، ترکیه و سایر کشورها با دولت اسد همکاری خواهند کرد.
جنگ داخلی سوریه از ماه مارس سال ۲۰۱۱ شروع شده است و تاکنون صدها هزار کشته و زخمی بر جا گذاشته است. میلیونها نفر از شهروندان این کشور هم در اثر جنگ و ناامنی در داخل و خارج سوریه آواره شدهاند. با این حال سازمان ملل میگوید که در صورت تداوم آرامش نسبی در این کشور و آغاز احتمالی روند صلح، ۲۵۰هزار پناهنده سوری سال آینده میتوانند به کشورشان بازگردند.