نشست وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس
وزیران خارجه کشورهای عربی شورای همکاری خلیج فارس، امروز دوشنبه دوازدهم آذر، برای اولین بار پس از آغاز بحران قطر و ۴ کشور عربی در ژوئن گذشته، در کویت گردهم آمدند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، نشست وزیران امور خارجه این کشورها، به منظور زمینهسازی برای آغاز اجلاس رهبران کشورهای عضو این شورا برگزار شده است.
قطر به این نشست دعوت شده و محمد بن عبدالرحمن آلثانی، وزیر خارجه این کشور، در کنار دیگر همتایانش در این شورا، در کویت حضور دارد.
خبرگزاری کویت "کونا" گفته که وزیران خارجه کشورهای شورای همکاری، ۱۴۴امین نشست خود را جهت آماده سازی برای سی وهشتمین اجلاس رهبران این شورا آغاز کردند.
نشست سران کشورهای عربی شورای همکاری خلیج فارس، فردا و پس فردا (۱۴ و ۱۵ آذر) برگزار خواهد شد.
قطر گفته که شیخ تمیم به حمد آلثانی، امیر این کشور در این نشست حضور خواهد داشت. برخی منابع خبری نزدیک به سعودی نیز، روز گذشته گزارش دادند که ملک سلمان پادشاه این کشور در نشست کویت رهبری هیات سعودی را به عهده خواهد داشت.
شیخ صباح خالد الحمد الصباح، وزیر خارجه کویت، در افتتاحیه نشست وزیران خارجه، با اشاره به چالشهای موجود در منطقه، بر اهمیت برگزاری اجلاس رهبران شورای همکاری تأکید کرد.
در کنار وزیر خارجه کویت، عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان سعودی، محمد بنعبدلرحمن آلثانی، وزیر خارجه قطر، انور قرقاش مشاور وزیر خارجه امارات، یوسف العلوی وزیر خارجه عمان و عبدالله بن فیصل الدوسری معاون وزیر خارجه بحرین حضور داشتند.
کویت میانجیگری حل بحران قطر و ۴ کشور عربی را به عهده دارد. عربستان و سه متحد آن(مصر، امارات و بحرین) در پنج ژوئن ضمن متهم کردند قطر به "حمایت از تروریسم" روابط دیپلماتیک و بازرگانی خود را با دوحه قطع کردند.
پیش بینی میشود که سی و هشتمین نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، به مسائل مهمی نظیر، مبارزه با تررویسم، اتهام ایران به دخالت در کشورهای عربی، جنگ در یمن و بحران قطر و همسایگانش بپردازد.