هویت سه تا از نفتکشهای خسارت دیده بندر فجیره مشخص شد
خالد فالح، وزیر انرژی عربستان سعودی، تایید کرد که دو نفتکش متعلق به این کشور روز یکشنبه در دریای عمان مورد حمله قرار گرفتهاند.
خبرگزاری رویترز روز دوشنبه ۲۳ اردیبهشت به نقل از بیانیه وزیر انرژی عربستان سعودی نوشت که در جریان این «عملیات خرابکاری» کسی صدمهای ندیده است؛ اما به دو تا از نفکشهای این کشور آسیب زیادی وارد شده است.
به گفته مقامهای عربستان، این دو نفتکش در منطقه ویژه تجاری امارات در سواحل این کشور مورد حمله قرار گرفتهاند. بنا به گزارشها، دستکم یکی از این نفتکشها عازم ایالات متحده بوده است.
شرکت نروژی تام شیپ نیز خسارت دیدن نفتکش خود در سواحل بندر فجیره امارات را تایید کرد. بنا به اطلاعاتی که این شرکت در اختیار قرار داده است؛ در حملهای که هنوز جزئیات آن روشن نیست؛ به سرنشینان کشتی صدمهای وارد نشده است؛ اما بدنه این نفتکش آسیب دیده است.
در تصویری که خبرگزاری آسوشیتدپرس منتشر کرده است؛ یک حفره و فرورفتگی در بدنه پشتی کشتی با پرچم نروژ دیده میشود.
روز یکشنبه مقامهای امارات متحده تایید کردند که چهار کشتی تجاری متعلق به کشورهای مختلف در سواحل شرقی این کشور هدف عملیات «خرابکاری» قرار گرفتهاند؛ به گفته مقامهای رسمی در جریان این حملهها به کسی آسیبی وارد نشده است.
هویت نفتکش یا کشتی تجاری چهارم هنوز روشن نشده است.
امارات و عربستان سعودی هنوز کشور یا گروه خاصی را به طور مستقیم مسئول حملههای روز یکشنبه معرفی نکردهاند. هیچ سازمان یا گروهی هم مسئولیتهای حملههای صبح یکشنبه را بر عهده نگرفته است.
با این حال، یک مقام آمریکایی نزدیک به دستگاه اطلاعاتی این کشور عصر روز دوشنبه اعلام کردند که بررسیهای اولیه نشان میدهد که ایران، یا گروههای نیابتی وابسته به جمهوری اسلامی، «مظنون» اصلی حملات صبح یکشنبه در بندر فجیره در دریای عمان هستند.
برایان هوک، مسئول گروه ویژه ایران در وزارت خارجه آمریکا، تایید کرده است که مقامهای اماراتی از این کشور خواستهاند تا در انجام تحقیقاتی درباره حملههای روز یکشنبه به امارات کمک کند.
مقامهای مختلف آمریکایی طی هفته گذشته بارها اعلام کردند که هر گونه حمله به نیروهای آمریکایی یا منافع این کشور و متحدان آن در منطقه با پاسخ قاطع و سریع ایالات متحده مواجه خواهد شد.
پیشتر عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، حوادث روز یکشنبه را «نگرانکننده و تاسفبار» دانسته و خواهان روشن شدن ابعاد دقیق موضوع شده بود.