ولیعهد عربستان رهبر ایران را «هیتلر خاورمیانه» خواند
شاهزاده محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان، در گفتوگو با روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز، آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران را «هیتلری جدید در منطقه خاورمیانه» خواند.
روابط ریاض و تهران، در پی بحرانهای سوریه و یمن و سپس اعدام نمر النمر، روحانی شیعه عربستان در سال ۲۰۱۶ و درپی آن، حمله به سفارت و کنسولگری آن کشور در تهران و مشهد، قطع شد.
محمد بنسلمان در گفتوگو با توماس فریدمن، نویسنده روزنامه نیویورکتایمز گفت: «رهبر ایران، هیتلر جدیدی در منطقه خاورمیانه است». او افزود: «با توسعهطلبی حکومت ایران تحت رهبری خامنهای، باید مقابله شود. از اروپا یاد گرفتیم که مماشات در چنین حالتی، موفقیتآمیز نخواهد بود؛ نمیخواهیم که هیتلر جدید در ایران، آنچه را که برای اروپا اتفاق افتاد، در خاورمیانه تکرار کند».
خبرگزاری رویترز ضمن گزارش این خبر به نقل از روزنامه نیویورکتایمز، افزوده است که این حمله بیسابقه محمد بنسلمان، بهشدت به جنگ لفظی جاری میان دو کشور، دامن خواهد زد.
محمد بنسلمان، در اردیبهشتماه گفته بود که عربستان سعودی، برخورد با حکومت ایران را «به داخل خاک کشور آنها منتقل خواهد کرد».
آیتالله خامنهای نیز در گذشته از خاندان آلسعود، بهعنوان «شجرهی خبیثه ملعونه» یاد کرده است.
بنسلمان در این گفتوگو، همچنین درباره بازداشتهای اخیر شماریاز شاهزادگان و مقامهای سابق و کنونی در کشورش گفت که ۹۵ درصد از آنها، آشتی و بازگرداندن اموال را به دولت، پذیرفتهاند.
او در این زمینه گفت که یکدرصد از بازداشتشدگان، توانستند بیگناهی خود را ثابت کنند و پرونده آنها مختومه اعلام شد. چهار درصد نیز اتهام فساد را نپذیرفتند و خواستار ارجاع پرونده خود به دادگاه شدند.
ولیعهد عربستان به نقل از دادستان آن کشور، پیشبینی کرد که در نتیجه این بازداشتها، نزدیکبه ۱۰۰میلیارد دلار به خزانه دولت بازگردد.
او گفت که پدرش ملکسلمان، از دو سال پیش، دستور تشکیل چنین کمیتهای را داده بود، تا توسط آن، اطلاعاتی درباره «فاسدان» جمعآوری شود؛ این کمیته نیز پس از دو سال، نام حدود ۲۰۰نفر را بهعنوان متهم، در اختیار دولت قرار داد.
بنسلمان در این زمینه، افزود:« کسانی که نامشان در فهرست آن کمیته ذکر شده بود، ازجمله شاهزادگان یا میلیاردرها، همه بازداشت شدند و دو گزینه دربرابر آنها قرار گرفت؛ یا حلوفصل دوستانه و یا ارجاع به دادگاه».
او در این گفتوگو، بار دیگر بر بازگرداندن عربستان به اسلام معتدل و زندگی مردم آن کشور به پیش از سال ۱۹۷۹، و همچنین، مشارکت زنان در امور کشورش تأکید کرد.