پرواز موشک آزمایشی کره شمالی برفراز خاک ژاپن
موشک آزمایشی بالستیک میانبرد با قابلیت حمل کلاهک هستهای کره شمالی صبح سه شنبه ۲۹ آگوست از فراز خاک ژاپن گذشت. این موشک پس از گذر از فراز خاک ژاپن در آب های اقیانوس آرام شمالی فرود آمد. این موشک حدود ۲۷۰۰ کیلومتر پرواز کرده و به ارتفاع ۵۵۰ کیلومتری از سطح زمین رسیده و از فراز جزیره هوکایدو ژاپن عبور کرده است.
این آزمایش نشان می دهد که کره شمالی می تواند خطری بالقوه برای جزیره گوام باشد.این سومین موشکی است که از طرف کره شمالی به سمت ژاپن، پرتاب می شود. تاریخ اولین پرتاب تهدید آمیز موشک به سمت ژاپن از سوی کره شمالی به سال ۱۹۹۸ برمیگردد و دومین اقدام مشابه در سال ۲۰۰۹ رخ داده است.
- اعتراض شدید ژاپن به پرتاب موشک کره شمالی به سوی این کشور
دولت ژاپن پرتاب موشک بر فراز خاک خود از سوی کره شمالی را شدیداً محکوم کرده است.
نخستوزیر ژاپن شینزو آبه (Shinzo Abe) در واکنش اولیه دولت خود به این تحریک نظامی کره شمالی گفته است: «این عمل جنونآمیز در پرتاب موشک بر روی خاک کشور ژاپن تهدیدی بیسابقه، جدّی و مهم علیه ما بوده است.»
دولت ژاپن در اقدام اضطراری از شهروندان خود خواسته است در پناهگاههای ویژه و زیرزمینهای منازل خود پناه بگیرند.
سیستم اخطار به شهروندان در مورد حملات موشکی در جزیره هوکایدو از ساعات اولیه بامداد امروز به صدا درآمده است.
مقامات دولتهای غربی میگویند پرتاب موشک کره شمالی به سوی خاک ژاپن یک مرحله جدّی در افزایش تنش جامعه جهانی با رژیم کیم جونگ- اون در کره شمالی میباشد.
به گفته کارشناسان نظامی غربی، این موشک یک فاصله 1700 مایلی را طی کرده و در دریای ژاپن پس از شکسته شدن بدنه آن به سه تکه در آبهای این دریا فرو افتاده است.
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) پرتاب و فرود آمدن این موشک را تأیید کرده است. نخستوزیر ژاپن ضمن محکوم کردن کره شمالی اضافه کرده است: «ما مطمئناً تمامی تلاش خود را برای حفظ جان و امنیت شهروندان خود انجام خواهیم داد.»
شینزو آبه صبح امروز در یک تماس تلفنی 40 دقیقهای با دونالد ترامپ از جامعه جهانی خواستار محکومیت کره شمالی شده است.
آبه گفته است: «ما میبایستی به صورت اضطراری جلسه شورای امنیت سازمان را تشکیل دهیم و بر فشارهای دیپلماتیک بر کره شمالی بیافزاییم.»
دونالد ترامپ و شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، پس از این مکالمه تلفنی چهل دقیقهای، همچنین خواهان تشکیل جلسهای اضطراری در شورای امنیت سازمان ملل شدند تا اقدام اخیر کره شمالی را مورد بررسی قرار دهند. به گزارش گاردین، ترامپ و آبه همعقیدهاند که باید کره شمالی را پس از این عملکرد، تحت فشار بیشتری قرار داد. به گفته آبه، این پرتاب موشک، «تهدیدی بی سابقه» علیه امنیت ژاپن است. آبه خطاب به خبرنگاران در توکیو گفت: «اقدام گستاخانه پرتاب موشک برفراز خاک کشورمان، عملی تهدیدآمیز است و به طور جدی، صلح و ثبات منطقه را به خطر میاندازد».
مقامات کره جنوبی نیز در این رابطه اظهار داشتند که این موشک از تمام پرتابهای آزمایشی سابق کره شمالی فراتر رفته است. همچنین اظهار داشتند که پس از تهدیدات اخیر کیم جونگ اون در باب هدف قرار دادن قلمرو آمریکا در جزیره گوام، این اقدام، پیامی واضح به واشنگتن است. به نظر میرسد ارسال موشک به طور مستقیم برفراز خاک ژاپن، نمایانگر تمایل رژیم کره شمالی به تنش در منطقه باشد.
آبه پس از مکالمه تلفنیاش با دونالد ترامپ، اظهار داشت که ریاست جمهوری آمریکا تعهدات خود را نسبت به ژاپن و دفاع از خاک این کشور تکرار و تایید کرده است. همچنین خاطرنشان کرده که پس از این حمله، ایالات متحده آمریکا «صد در صد» شانه به شانه دولت ژاپن خواهد بود.