کرونا در جهان؛ مرگ یک نوزاد در آمریکا و طرح ایتالیا و فرانسه برای خروج از قرنطینه
در حالی که ویروس کرونا تاکنون نزدیک به یک میلیون نفر در سراسر جهان را مبتلا و بیش از ۴۷هزار تن را قربانی کرده، برخی از کشورهای اروپایی خود را برای حذف تدریجی محدودیتهای اعمال شده آماده میکنند.
در ایتالیا، که با بیش از ۱۳هزار قربانی، بیشترین آمار قربانیان ویروس کرونا در سراسر جهان را به خود اختصاص داده، دولت برای لغو محدودیتهای قرنطینه تحت فشار است.
خبرگزاری فرانسه به نقل از کارشناسان گزارش داده که اگر قرنطینه ایتالیا ادامه یابد، این کشور که سومین اقتصاد منطقه یورو به شمار میرود، با رکود بیسابقه اقتصادی مواجه خواهد شد و رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۰ شش درصد در این کشور کاهش خواهد داشت.
نخست وزیر ایتالیا روز چهارشنبه به رهبران احزاب این کشور گفت که دولت باید برای بازگشت به فعالیتهای عادی برنامهریزی کند.
در پاریس نیز، ادوار فیلیپ، نخست وزیر فرانسه، از تدابیر برای عبور از مرحله قرنطینه سراسری خبر داد و گفت که حذف محدودیتها به صورت همزمان، یکجا و برای همه نخواهد بود.
این در حالی است که آمار کشتهشدگان کرونا نیز همچنان در فرانسه در حال افزایش است و در مجموع بیش از ۴ هزار نفر در این کشور بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند.
در آلمان، آمار مبتلایان به ویروس کرونا که صبح روز پنجشنبه ۱۴ فروردین اعلام شد، افزایشی جهشی داشت. بنا بر اعلام موسسه روبرت کخ که در زمینه بیماریهای عفونی فعالیت میکند و مسئولیت اعلام آمار شیوع ویروس کرونا در آلمان را برعهده دارد، با اضافه شدن ۶۱۵۶ مورد جدید ابتلا، تعداد کل مبتلایان به کرونا در این کشور به بیش از ۷۳ هزار نفر رسید.
از این میان با مرگ ۱۴۰ نفر طی ۲۴ساعت گذشته، تعداد قربانیان نیز به ۸۷۲ نفر افزایش یافت.
در بریتانیا، دولت این کشور اعلام کرد که برگزاری بیست و ششمین دوره نشست اقلیمی سازمان ملل متحد که قرار بود در شهر گلاسگو در اسکاتلند برگزار شود، به دلیل شیوع کرونا، یک سال به تعویق افتاد.
در اسرائیل، یاکوف لیتزمن، وزیر بهداشت این کشور به همراه همسرش، به ویروس کرونا مبتلا شدند و در قرنطینه قرار گرفتند. وزارت بهداشت اسرائیل روز پنجشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که وضعیت جسمی لیتزمن و همسرش خوب است و به کسانی که طی دو هفته گذشته با این دو در تماس بودهاند، اعلام شده که در قرنطینه قرار گیرند.
تاکنون بیش از ۶ هزار مورد ابتلا و ۳۰ قربانی ناشی از این ویروس در اسرائیل اعلام شده است.
در ژاپن، دولت این کشور اعلام کرد برای شرکتهایی که از شیوع ویروس کرونا آسیب دیدهاند، تخفیفهای مالیاتی در نظر خواهد گرفت.
در آمریکا نیز در حالی که تعداد مبتلایان به بیش از ۲۱۵هزار نفر رسیده و تعداد قربانیان به بیش از ۵۱۰۰ نفر افزایش یافته، چهار ایالت دیگر این کشور نیز قرنطینه شد و فرمانداران فلوریدا، جورجیا، میسیسیپی و نوادا، از ساکنان ایالتهای خود خواستند که در خانههایشان بمانند.
این در حالی است که آمریکا با جان باختن ۸۸۴ نفر در یک شبانهروز، رکورد جدیدی در این زمینه به ثبت رساند و یک نوزاد که شش هفته بیشتر سن نداشت، بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخت.
همچنین یک هواپیمای حامل کمکهای انساندوستانه روسیه به آمریکا در زمینه مقابله با ویروس کرونا نیز شامگاه چهارشنبه در نیویورک به زمین نشست.
شرکت بوئینگ نیز به دلیل پیامدهای اقتصادی شیوع ویروس کرونا، طرحی را برای تعدیل کارکنان خود در نظر گرفت.