کرونا در جهان؛ کاهش ممنوعیتهای قرنطینه در برخی کشورهای اروپایی
برخی از کشورهای اروپایی که از روزهای پیش ممنوعیتهای قرنطینه را کاهش دادهاند، همچنان به این روند ادامه میدهند.
سباستین کورتس، صدراعظم اتریش، روز سهشنبه دوم اردیبهشت، اعلام کرد که از روز ۱۵ مه، رستورانها و مکانهای مذهبی اجازه خواهند داشت که فعالیت خود را از سر بگیرند. اتریش هفته گذشته به فروشگاههای با کمتر از ۴۰۰ متر مساحت اجازه داد که کار خود را از سر گیرند. همچنین قرار است که از روی اول ماه مه، آرایشگاهها، مراکز خرید و فروشگاهها بزرگتر در این کشور بازگشایی شوند.
در اسپانیا، در حالی که شمار قربانیان کرونا در این کشور از مرز ۲۱ هزار نفر عبور کرده، دولت مادرید روز سهشنبه مجوز خروج کودکان از خانهها را از تاریخ روز دوشنبه آینده صادر کرد. بر اساس این مجوز، کودکان مجاز هستند که همراه با یک همراه بزرگسال فقط به فروشگاههای بزرگ و داروخانهها بروند.
با این حال، شهرداری شهر پامپلونا اعلام کرد که امسال جشن سن فرمین که به جشن گاوهای خشمگین معروف است به دلیل شیوع ویروس کرونا لغو شد. این جشن که در تابستان برگزار میشود، هر سال هزاران جهانگرد را به خود جذب میکند.
در ایتالیا، نخست وزیر این کشور روز سهشنبه اعلام کرد که او این هفته جزئیات طرح بازگشایی فعالیتهای اقتصادی کشور را اعلام خواهد کرد.
در آلمان، رئیس بوندس لیگا، اعلام کرد که اگر مسابقات لیگ فوتبال این کشور دوباره آغاز شود، بازیکنان باید شدیدا مقررات بهداشتی را رعایت کنند.
در کرواسی، دولت این کشور اعلام کرد که در حال بررسی یک دسترسی ویژه به سواحل این کشور برای شهروندان چک در تابستان است. بر اساس گفتوگوی مقامهای دو کشور شهروندان چکی با ارائه یک گواهی درباره وضعیت سلامتی خود میتوانند وارد خاک کرواسی شوند. صنعت توریسم کرواسی یکی از صنایع اصلی این کشور برای درآمدزایی است.
این در حالی است که یک کمیسر اتحادیه اروپا روز سهشنبه به این اتحادیه پیشنهاد برگزاری یک نشست سران کشورهای اروپایی درباره وضعیت توریسم در اروپا را مطرح کرد. بخشهای مختلف گردشگری کشورهای اروپایی که از مقاصد اصلی جهانگردان جهان به شمار میروند، در بحران شیوع ویروس کرونا شدیدا ضربه خوردهاند.
در چین نیز، دولت پکن اعلام کرد که در پی یک توافق با دولت سئول، از این پس تجار و بازرگانان کره جنوبی میتوانند وارد خاک چین شوند. با شیوع ویروس کرونا، دولت چین ماه گذشته، ورود همه خارجیها به خاک این کشور را ممنوع اعلام کرد، اما به نظر میرسد که این کشور در حال کاهش این گونه تدابیر است.
با این حال، ورود چینیهای مبتلا به ویروس کرونا از خارج از کشور، یکی از معضلات مقامهای چینی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا اعلام شده است.
همچنین در حالی که روز دوشنبه آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان از چین خواسته بود که در زمینه منشا ویروس کرونا «شفاف» باشد، چین روز سهشنبه به این اظهارات واکنش نشان داد و اعلام کرد که «چین همواره همکاری بین المللی خود را در زمینه پیشگیریهای اپیدمیولوژیک به شیوه شفاف تقویت کرده است.»
در روسیه، یک بیمارستان پیشساخته که ساخت آن یک ماه بیشتر به طول نکشید، مخصوص بیماران مبتلا به ویروس کرونا در نزدیکی مسکو افتتاح شد. این بیمارستان که در هفتاد کیلومتری جنوب غرب مسکو گشایش یافته، بر اساس الگوی یک بیمارستان مشابه در چین ساخته شده است.
روسیه روز سهشنبه با اعلام ۵۶۴۲ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا، در مجموع بیش از ۵۲ هزار مبتلا را شناسایی کرده است. همچنین تاکنون ۴۵۶ نفر در این کشور بر اثر کرونا جان خود را از دست دادهاند.
در میانمار، راننده یک خودرو سازمان بهداشت جهانی که در حال انتقال کیتهای آزمایش کرونا بود، در یک حمله کشته شد. همچنین یک کارمند وزارت بهداشت میانمار که در این خودرو حضور داشت زخمی شد. سازمان ملل متحد با انتشار بیانیهای شدیدا نسبت به این حمله ابراز تاسف کرده است.
در آفریقا، پلیس سنگال شامگاه دوشنبه۷۴ جوان را به دلیل عدم رعایت مقررات منع عبور و مرور بازداشت کرد.
در آفریقای جنوبی، بیش از ۴۰ درصد شرکتهای این کشور نسبت به دوام آوردن در بحران شیوع کرونا ابراز تردید کردهاند. بر اساس یک نظرسنجی که در این کشور انجام شده، ۴۲ درصد شرکتها اعلام کردهاند که قرنطینهای که از سه هفته پیش اعمال شده، منابع مالی این شرکتها را برای ادامه فعالیت از بین برده است.