شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

کرونا در جهان: جنگ ماسک‌ها و هشدار سازمان ملل برای خشونت‌های خانگی

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، به همه دولت‌های جهان هشدار داد که تدابیری را برای «آتش وحشتناک خشونت‌های خانگی» اتخاذ کنند.

گوترش روز دوشنبه ۱۸ فروردین، در یک سخنرانی ویدئویی اعلام کرد: «خشونت خود را به جبهه‌های جنگ محدود نمی‌کند. بسیاری از زنان و دختران جوان در جایی که باید از آنان محافظت کند، یعنی در خانه‌هایشان، با خشونت مواجه می‌شوند.»

اشاره دبیرکل سازمان ملل متحد به آمارهای افزایش خشونت خانگی در سراسر جهان از جمله ایران است که همزمان با اتخاذ تدابیر قرنطینه و دعوت مردم به ماندن در خانه‌ها افزایش یافته است.

 

جنگ ماسک‌ها

آمریکا اتهام آلمان مبنی بر تصاحب ۲۰۰ هزار ماسک را که قرار بود به دست پلیس این کشور برسد، رد کرد.

یک سخنگوی سفارت آمریکا در برلین، روز دوشنبه ۱۸ فروردین، به خبرگزاری فرانسه گفت که دولت واشنگتن هیچ اقدامی برای تصاحب محموله‌های ماسک شرکت تری‌ام به مقصد آلمان انجام نداده و اینگونه اخبار «کارزار ضد اطلاعات» برای ایجاد اختلاف میان دو کشور است.

روز جمعه گذشته، مقام‌های شهر برلین اعلام کردند که محموله ۲۰۰ هزار ماسک ضد ویروس کرونا که قرار بود به دست پلیس برلین برسد، در فرودگاه بانکوک، پایتخت تایلند، از سوی آمریکا «تصاحب» شد.

پیشتر خبر تصاحب محموله ماسک سفارش فرانسه در فرودگاهی در چین از سوی آمریکا منتشر شده بود، اما آمریکا این اتهام را نیز رد کرد.

همچنین آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور روز دوشنبه، در یک کنفرانس خبری در برلین، گفت که اروپا باید در زمینه تولید ماسک خودکفا باشد. این اظهارات مرکل در حالی است که بازار ماسک اکنون در آسیا قرار دارد.

او با اشاره به شیوع ویروس کرونا در اروپا نیز گفت که اتحادیه اروپا در برابر «بزرگترین آزمایش» خود از زمان تاسیس این اتحادیه قرار گرفته است.

مرکل تاکید کرد که واکنش به بحران کنونی، باید فقط تقویت اتحادیه اروپا باشد و بهتر عمل کردن آن باشد.

 

اروپا آماده خروج از قرنطینه

همچنین در حالی که فرانسه در هفته‌های اخیر ده‌ها بیمار خود را برای درمان به بیمارستان‌های دیگر کشورهای اروپایی فرستاده، روز دوشنبه از اعزام چند بیمار خود به جمهوری چک خودداری کرد.

نخست وزیر چک روز دوشنبه گفت که پس از گفت‌وگو با همتای فرانسوی‌اش، نخست وزیر فرانسه گفته که اوضاع در فرانسه بهبود یافته و نیازی به اعزام بیماران نیست.

این اظهارات در حالی است که بر اساس آمارهای روزهای اخیر در فرانسه، آمار مبتلایانی که در بخش مراقبت‌های ویژه بستری می‌شوند در این کشور کاسته شده است.

آمارها در ایتالیا و اسپانیا نیز امیدواری‌هایی را در زمینه تغییر در شیب شیوع ویروس کرونا به وجود آورده و دولت یونان روز دوشنبه نسبت به «بازگشت به حالت عادی» در ماه مه (یک ماه دیگر) ابراز امیدواری کرد.

همچنین دولت اتریش روز دوشنبه طرح خود را برای از سرگیری زندگی اجتماعی و خروج مردم از قرنطینه ارائه کرد.

در نروژ نیز، دولت که تدابیر نیمه-قرنطینه‌ای را در کشور به اجرا درآورده، روز دوشنبه اعلام کرد که شیوع ویروس کرونا «تحت کنترل» است.

وزارت بهداشت نروژ اعلام کرد که میزان انتقال ویروس کرونا در این کشور، یعنی تعداد کسانی که از یک بیمار قطعی مبتلا می‌شوند، به زیر یک نفر رسیده است. این رقم در اواسط ماه مارس به میزان دو و نیم نفر بود.

اما در سوئد، دیگر کشور منطقه اسکاندیناوی، دولت استکهلم که در زمینه مدیریت بحران کرونا مورد انتقاد قرار گرفته، خواستار تفویض موقت اختیارات بیشتر به دولت برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا شده است.

در بریتانیا نیز در حالی که بوریس جانسون، نخست وزیر این کشور برای انجام آزمایش‌های مربوط به کرونا همچنان در بیمارستان است، روز دوشنبه در توییتر خود نوشت که انتقال او به بیمارستان با توصیه پزشک بوده، زیرا همچنان دارای نشانه‌های ابتلا به ویروس کرونا است.

 

عبور قربانیان کرونا از مرز ۷۰ هزار نفر

در شرق آسیا، دولت ژاپن روز دوشنبه طرح خود را برای برقراری وضعیت اضطراری یک ماهه در توکیو و شش منطقه دیگر اعلام کرد.

در آفریقا، دولت نیجریه، یکی از ثروتمندترین دولت‌های آفریقایی، روز دوشنبه اعلام کرد که قصد دارد برای مقابله با پیامدهای شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد این کشور از سازمان‌های بین‌المللی ۶.۹ میلیارد دلار وام بگیرد.

همچنین در کشور ساحل عاج، میان نیروهای پلیس این کشور و ساکنان یک منطقه پر جمعیت ابیجان، پایتخت این کشور درگیری شد. مردم این منطقه قصد داشتند از ساخت یک آزمایشگاه مربوط به ویروس کرونا جلوگیری کنند.

در آمریکای جنوبی، مقام‌های اروگوئه، روز دوشنبه اعلام کردند که دست‌کم شصت نفر از ۲۰۰ مسافر یک کشتی قاره‌پیمای استرالیایی به ویروس کرونا مبتلا شدند.

تاکنون در سراسر جهان، حدود ۱۳۰ هزار نفر به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و از این میان بیش از ۷۰ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند. این در حالی است که بیش از ۵۰ هزار نفر از قربانیان کرونا، ساکن کشورهای اروپایی بودند.

 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More