کشف حفره سیاه عظیم و بینهایت دور میتواند به درک آغاز جهان کمک کند
کشف یک حفره سیاه (Black hole) عظیم و بینهایت دور از کره زمین و منظومه شمسی می تواند دانشمندان فضایی را به درک بهتری از آغاز جهان هستی کمک کند.
به گزارش بخش علمی خبرگزاری رویترز، ابعاد این حفره سیاه که قدیمیترین و دورترین حفرهای است که تاکنون از سوی دانشمندان فضایی شناسایی شده است، 800 میلیون بار از خورشید ما بزرگتر است. به گفته دانشمندان، در زمان شکلگیری این حفره سیاه، در مقایسه از نظر مسافتها و عمر فضایی، جهان ما تازه متولد شده بوده است.
این حفره سیاه در فاصلهای نزدیک به 13/1 میلیارد سال نوری از کره زمین قرار دارد و امواج نور آن که توسط دانشمندان ضبط شده است 690 میلیون سال پس از انفجار مهیب بیگ بنگ (Big Bang) ساطع شده است. بیگ بنگ که 13/7 میلیارد سال پیش رخ داده است زمان آغاز جهان ما محسوب میشود و در زمان تشکیل این حفره سیاه تنها 5 درصد از عمر کنونی آن گذشته بوده.
ادواردو بانادوس ستارهشناس از انستیتوی علمی کارنگی در این مورد میگوید: «در نظر بگیرید که اگر جهان ما یک فرد 50 ساله بوده، ما اکنون تصویر 2 سالگی آن را در این حفره سیاه میبینیم. وقتی که ما به فاصلههای هرچه دورتر مینگریم، ما به زمانهای دورتر میرسیم. زیرا زمان رسیدن نور این حفرهها به ما زمانهایی بس طولانی بوده است.
ما با مطالعه این حفره سیاه میتوانیم درک کنم که جهان ما چهوقت توسط نخستین انفجار نور روشن شده است. جهان پر از شگفتی است.»