احتمال واگذاری مدیریت اینترنت بینالملل به وزارت اطلاعات و سازمان پدافند غیرعامل
یکی از نمایندگان مجلس خبر از بررسی طرحی داده که بر اساس آن، مدیریت گذرگاه اینترنت بینالملل ایران در اختیار نیروهای مسلح قرار میگیرد. این در حالی است که شرکت «ارتباطات زیرساخت» و در رده کلانتر، دولت مسئول مدیریت این حوزه شناخته میشود.
به گزارش ماهنامه پیوست، نماینده مجلسی که نخواست نامش فاش شود میگوید طرح خارج شدن مدیریت اینترنت بینالملل از دولت و واگذاری آن به نیرویهای مسلح از سوی کمیسیون فرهنگی مجلس و به درخواست نصرالله پژمانفر، عضو این کمیته مطرح شده است. از طرفی، پژمانفر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ارائه هرگونه اطلاعات در این خصوص را به زمان دیگری موکول کرده است.
محمد اسماعیل سعیدی، نماینده مجلس و عضو کمیته فضای مجازی درباره این خبر اینطور توضیح داده است:«دادههایی که وارد کشور میشود باید کنترل شوند که آیا دادهها برمبنای منافع ملی است یا خیر. دستگاههایی باید این وظیفه را به عهده بگیرند. ما پدافند غیرعامل داریم که وظیفه آن مرزبانی دادهها است. وزارت اطلاعات یکی دیگر از دستگاههایی است که وظیفه ذاتیاش مرزبانی از دادهها است. سازمان پدافند غیرعامل زیرمجموعه نیروهای مسلح است. وظیفه پدافند غیرعامل فعالیتهای نظامی نیست. آنچه در این طرح مصوب شده این است که نیروهای مسلح با وزارت اطلاعات مرزبانی دادهها را به عهده بگیرند.»
گفته میشود در ماده ۱۲ طرح حمایت از پیامرسانهای داخلی، برنامه خارج شدن مدیریت گذرگاه اینترنت بینالملل از اختیار دولت و واگذاری آن به نیروهای مسلح پیشبینی شده است. این در حالی است که پیشنویس همین طرح نیز در حال بررسی در کارگروه فضای مجازی کمیسیون فرهنگی مجلس است و تا کنون تنها سه بند از ماده ۱ طرح ساماندهی پیامرسانهای داخلی بررسی و تصویب شده است که (بنا به اظهارات یکی از اعضای کمیته فضای مجازی مجلس) مربوط به تعاریف اولیه پیامرسان و شبکههای اجتماعی است.
حمیده زرابادی، عضو کمیته ارتباطات مجلس میگوید: «در خصوص واگذاری مرزبانی اینترنت من نقدی دارم. در متن به مرزبانی دیجیتال اشاره شده است و این درحالی است که مرزبانی دیجیتال معنی ندارد».
میتوان پیشبینی کرد در صورت تصویب این طرح، محدودیت و نظارت بر فضای اینترنت ایران بیش از گذشته افزایش پیدا کند.