توییتر امکان گزارش حسابهای جعلی را فراهم کرد
شرکت توییتر با بهروزرسانی بخشی از فرایند گزارشدهی خود، از حالا این امکان را به کاربرانش میدهد تا حسابهای مشکوک به جعلی بودن را مستقیما گزارش دهند.
Activity that attempts to manipulate or disrupt Twitter’s service is not allowed. We remove this when we see it.
You can now specify what type of spam you're seeing when you report, including fake accounts. pic.twitter.com/GN9NKw2Qyn— Twitter Safety (@TwitterSafety) October 31, 2018
فعالیت حسابهای جعلی در شبکههای اجتماعی از پس از برگزاری آخرین دوره انتخابات ایالات متحده در سال ۲۰۱۶ تبدیل به موضوع داغ رسانهها شده است. اولین حساسیتها پیرامون این مسئله پس از حواشی ایجاد شده در رابطه با دستکاری نتایج انتخابات آمریکا از طرف حسابهای کاربری وابسته به روسیه ایجاد شد؛ حدس و گمانی اولیه که با انجام تحقیقات مختلف، در نهایت تایید شد.
اما مسئله دخالت روسیه تنها نمونه از فعالیت حسابهای جعلی در شبکههای اجتماعی نیست. چند ماه پیش شرکتهای توییتر، فیسبوک و گوگل با انتشار گزارشهای مختلفی از فعالیت شبکهای مشکوک از حسابهای جعلی که از طرف حکومت ایران مدیریت میشدهاند، پرده برداشتند.
اما موضوع به همینجا نیز ختم نشد. در ماجرای قتل «جمال خاشقجی»، ارتش حسابهای جعلی عربستان با تشدید فعالیتش در توییتر، نظرها را به سمت خود کشاند؛ شبکهای مخفی و مستقر در ریاض که به گفته روزنامه نیویورک تایمز، افراد فعال در آن ماهانه تا سقف ۳۰۰۰ دلار برای انتشار پیامهایی علیه مخالفان دولت سعودی حقوق دریافت میکنند. کمی پس از انتشار آن گزارش، فیسبوک دوباره از حذف تعداد زیادی صفحه و حساب کاربری وابسته به ایران در این شبکه اجتماعی نیز خبر داد.
همه این موارد ثابت میکند مسئله فعالیت حسابهای جعلی در شبکههای اجتماعی این روزها تبدیل به اساسیترین چالش مدیران این شرکتهای شده است.
توییتر با ایجاد امکان گزارشدهی حسابهای جعلی در نظر دارد به شکل موثرتری در این زمینه قدم بردارد. یکی از سخنگویان توییتر گفته است: «امکان تازه گزارشدهی به ما اجازه جمعآوری اطلاعات بیشتری را میدهد تا بتوانیم هرزنامهها را به شکل موثرتری شناسایی و حذف کنیم. با وجود جزئیات بیشتر برای بررسی، ما منابع بیشتری را به فرایند بررسیمان اضافه خواهیم کرد.»
تابستان گذشته توییتر حدود ۷۰ میلیون حساب کاربری را به دلیل نقض قوانین این شرکت به حالت تعلیق درآورد.
توییتر برخلاف فیسبوک اجازه استفاده از نام مستعار را به کاربران خود میدهد اما میگوید نباید از این حسابها به شکل هدفمندی برای دستکاری در گفتگوهای موجود در این شبکه استفاده کرد.