جریمه ۵۰۰ هزار پوندی فیسبوک توسط بریتانیا به دلیل عدم حفاظت از دادههای کاربرانش
دفتر کمیساریای اطلاعات بریتانیا، فیسبوک را به دلیل آنچه «اجازه به توسعهدهندگان ثالث برای دسترسی به دادههای کاربران بدون کسب موافقت کافی از آنها» اعلام کرده است، ۵۰۰ هزار پوند جریمه کرد. این تصمیم در پی رسوایی اطلاعاتی عظیم «کمبریج آنالیتیکا» که شرکت فیسبوک در آن، دادههای کاربران را با کمترین محافظتی در اختیار گروهها و نهادهای مختلف قرار میداد، اتخاذ شده است.
با توجه به اینکه بررسی این پرونده براساس قانون قدیمی محافظت از دادهها انجام گرفته، نیم میلیون پوند جریمه اعلام شده بیشترین حد جریمه مجاز برای چنین موضوعی است. فیسبوک در سال ۲۰۱۷ بیش از ۴۰ میلیارد دلار (۳۱.۵ میلیارد پوند) درآمد داشته داشته است و پرداخت چنین رقمی برای این غول شبکههای اجتماعی چندان دشوار نخواهد بود.
براساس یافتههای کمیساریای اطلاعات بریتانیا، اطلاعات بیش از ۱ میلیون کاربر این کشور در میان دادههای لو رفته وجود داشته است. در صورتی که این پرونده طبق قوانین جدید GDPR بررسی میشد، میتوانست فیسبوک را با جریمهای معادل ۱.۲ میلیارد پوند مواجه سازد.
تحقیقات انجام شده ثابت کرده فیسبوک توان اعمال کنترلهای لازم روی دادههای ذحیره شده کاربران را نداشته است.
«کمبریج آنالیتیکا»، یک شرکت مشاوره سیاسی که دفتر مرکزی آن در لندن واقع شده بود، به اطلاعات میلیونها کاربر فیسبوک دست یافته و از آنها در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ آمریکا، در کارزار دونالد ترامپ استفاده کرده بود. این شرکت در سال ۲۰۱۶ برای گروه کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ کار میکرد. مدیران این مجموعه اطلاعات خصوصی دهها میلیون نفر و نیز دوستانشان روی فیسبوک را به شرکت و سازمانهای دیگر فروخته و این دادهها ممکن است برای هر منظوری استفاده شود.
ارزش سهام فیسبوک یک هفته پس از این رسوایی، حدود ۷۵ میلیارد دلار سقوط کرد.