شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

ادامه حذف کمپین‌های مجازی مخرب جمهوری اسلامی ایران در رسانه‌های اجتماعی

در ادامه برخورد رسانه‌های اجتماعی با کمپین‌های جعلی سیاسی و مدیریت‌شده،‌ شرکت امنیت سایبری فایرآی آمریکا در گزارش جدیدش، فعالیت‌ مشکوک حساب‌های کاربری حامی حکومت ایران در رسانه‌های مجازی را افشا کرده و از حذف حدود ۳ هزار حساب کاربری در توییتر خبر داده است.

به گزارش شبکه تلویزیونی سی‌ان‌بی‌سی آمریکا،‌ فایرآی اعلام کرده است که حساب‌های کاربری را که هویت روزنامه‌نگارها، فعالان،‌ نمایندگان جمهوری‌خواه آمریکا و مردم عادی این کشور را جعل و پیام‌هایی در حمایت از حکومت ایران منتشر می‌کردند شناسایی و حذف کرده است.

به گزارش این نهاد، این حساب‌ها از ایران هدایت می‌شدند.

فایرآی یک شرکت فعال در حوزه امنیت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است و خدماتی که ارائه می‌دهد در حوزه مبارزه با فعالیت‌های مخرب مجازی است.

 

حساب‌های تقلبی و نام‌های غیرواقعی

به گزارش فایرآی،‌ بعضی از شخصیت‌ها و اسامی استفاده‌شده در این حساب‌های کاربری وجود خارجی نداشته‌‌اند. همچنین،‌ پیام‌هایی که این حساب‌های جعلی منتقل و منتشر می‌‌کردند اکثرا توهین‌آمیز و تهاجمی بوده‌اند و هشتگ‌هایی در دفاع از جمهوری اسلامی ایران داشته‌اند.

این شرکت امنیت سایبری، که در کالیفرنیای آمریکا مستقر است، یافته‌هایش در زمینه این شبکه از حساب‌های فضای مجازی را منتشر کرده است که نشان می‌دهد هویت نامزدهای سیاسی آمریکا را جعل کرده‌اند و در تلاش بود‌ه‌اند در حمایت از منافع ایران، بر جریان اخبار رسانه‌های آمریکایی و اسراییلی اثر بگذارند.

فایرآی توانسته است تعدادی از حساب‌های انفرادی را که در خروجی رسانه‌ها ظاهر می‌شدند و در حمایت از ایران «رفتارهای مشکوک» داشتند شناسایی و حذف کند.

 

ارتباط کمپین با جمهوری اسلامی ایران

در همین زمینه،‌ یواِل روث،‌ مدیر راستی‌آزمایی توییتر،‌ ۷ خرداد با انتشار خبر حذف این حساب‌های کاربری، در معرفی افراد پشت این حساب‌ها نوشت که «گروهی استخدام شدند که گفت‌و‌گوها درباره موضوع‌های اجتماعی و سیاسی ایران را هدف قرار می‌دادند. فعالیت بعضی از آن‌ها پاسخ‌ مستقیم به شخصیت‌های سیاسی، روزنامه‌نگارها و سایرین بود.»

در ادامه این گزارش آمده است که هنوز نتوانسته‌اند این فعالیت‌ها را به‌طور قطعی به منطقه جغرافیایی خاص یا به منابع مالی ایران ربط بدهند، اما سال قبل نیز این الگوی رفتاری را بررسی کرده و ‌به شبکه‌ای از اخبار جعلی و حساب‌های کاربری مرتبط با نهادهای سایبری حکومت جمهوری اسلامی ایران رسیده بودند.

محتوای منتشر‌شده از این حساب‌های کاربری عموما ضد عربستان‌ سعودی، ضد اسرائیل و حامی فلسطین بوده است. همچنین حمایت از برجام و انتقاد از مواضع دولت دونالد ترامپ،‌ رییس‌جمهوری آمریکا، در تروریستی خواندن سپاه پاسداران از محورهای محتوایی این حساب‌های کاربری بوده است.

به گزارش سی‌ان‌بی‌سی، وزارت امور خارجه ایران به درخواست این شبکه تلویزیونی برای توضیح این مساله پاسخی نداده، ولی حکومت فعالیت‌های توهین‌آمیز در فضای سایبری را تکذیب کرده است.

 

سابقه برخورد با حساب‌های جعلی و مدیریت‌شده

پیش از این نیز رسانه‌هایی مانند فیسبوک، اینستاگرام و توییتر اخباری مشابه در زمینه حذف حساب‌های مدیریت‌شده از ایران منتشر کرده بودند. این رسانه‌ها با نهادهای اطلاعاتی آمریکا برای نظارت بر کمپین‌های کذب و اطلاعات غلط همکاری دارند.

در همین زمینه،‌ لی فوستر، ‌مدیر ارشد تحلیل عملیات اطلاعات شرکت فایرآی، اعلام کرد که بررسی در مورد این حساب‌های کاربری هنوز ادامه دارد.

در گزارش قبلی این نهاد،‌ به مواردی همچون استفاده از زبان فارسی یا شماره تلفن ایرانی برای ثبت‌نام حساب‌های کاربری اشاره شده بود.

این گزارش به شیوع کمپین‌های نفوذ سیاسی اشاره کرده و نوشته بیشتر موارد اخیر به روسیه مرتبط بوده است، ولی کشورهای دیگر نیز از این روش استفاده کرده‌اند.

در بهمن‌ماه سال گذشته،‌ فیسبوک و توییتر در سیاستی هماهنگ، از حذف حساب‌هایی متعلق به سه کشور ایران،‌ روسیه و ونزوئلا خبر داده بودند. این حساب‌ها با هدف نفوذ بر انتخابات میان‌دوره‌ای در آمریکا ایجاد شده بود.

بنا به گزارشی دیگر از خبرگزاری رویترز، ‌فیسبوک و اینستاگرام همچنین بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ حساب کاربری و گروه مجازی متعلق به کشورهای ایران، مقدونیه،‌ کوزوو و روسیه را به دلیل رفتار هماهنگ ساختگی حذف کردند.  

به گزارش فایرآی، ایران در حال آزمایش رسانه‌های اجتماعی و کمپین‌های نفوذ بوده است که کاربردی مختل‌کننده داشته‌اند. مشابه این کاربرد در حمله این کشور به رسانه‌های خصوصی و دولتی عربستان‌ سعودی دیده شده بود که در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ برای حذف اطلاعات صورت گرفت.

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More