دستور وزیر ارتباطات برای ممنوعیت مسابقههای بختآزمایی تلویزیون
در پی واکنشهای منفی چهرههای سیاسی و مذهبی ایران به پخش مسابقههای بختآزمایی تلویزیون، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به مدیران عامل اپراتورهای تلفن همراه دستور داد جلوی این «پدیده سوء» را بگیرند.
محمدجواد آذری جهرمی روز چهارشنبه، چهارم اردیبهشت مدیران عامل اپراتورهای تلفن همراه را موظف کرد تا با «شخصا بر روند مسابقات غیر مشروع بختآزمایی در تلویزیون و غیر آن نظارت کنند.»
او با در یک توییت با «نامشروع» نامیدن این مسابقات، گفت که «عدم رعایت دستورالعمل برای اپراتورها در این زمینه «عواقب جدی» درپی خواهد داشت.
روز گذشته طی دستوالعملی، مدیران عامل اپراتورهای تلفن همراه را موظف کردم شخصا بر روند مسابقات غیرمشروع #بختآزمایی در تلویزیون و غیرآن نظارت کنند و جلوی این پدیده سوء را بگیرند. عدم رعایت دستورالعمل برای اپراتورها عواقب جدی درپی خواهد داشت
— MJ Azari Jahromi (@azarijahromi) April 24, 2019
وزیر ارتباطات پس از آن این مسابقات را نامشروع خواند که روز گذشته ناصر مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعه در پاسخ به استفتایی درباره این مسابقه، آن را «بختآزمایی و قمار» خوانده و گفته بود کسانی که در آن شرکت میکنند، مالک آن جوایز نیستند.
همچنین امروز علی خامنهای، رهبری جمهوری اسلامی طی هشداری به صدا و سیما گفت «روشهایی شبیه بختآزمایی را ترویج نکنیم؛ دستگاههای مختلف از جمله صدا و سیما باید متوجه این معنا باشند.»
مسابقه بزرگ برندهباش از چندی پیش از شبکه سه در حال اجرا و پخش است. در این مسابقه به شرکتکنندگان در ازای پاسخ صحیح به هر سوال، مبلغ قابل توجهی به صورت تصاعدی (تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان) پرداخت میشود. مبلغ جایزه اغلب بیش از ۵ میلیون تومان است.
در پی این واکنشها، آذری جهرمی به اپراتورها هشدار داده که عدم رعایت دستورالعملی که او برای ممنوعیت مسابقات بختآزمایی ابلاغ کرده، «عواقب جدی» در پی خواهد داشت.
پایگاه اطلاعرسانی مکارم شیرازی روز چهارشنبه در توضیح نظر این روحانی درباره مسابقاتی از این دست نوشت: «با فرض معقول بودن سوالات، اگر پول جوایز را از خودشان [برگزارکنندگان مسابقه] بدهند اشکالی ندارد.»
بر اساس حکم این مرجع شیعه، اگر پول این مسابقات از شرکتکنندگان تامین شود، آنچه عاید برگزارکننده مسابقه و شرکتکنندگان میشود، هر دو حرام است.
به گزارش ایسنا، شرط حضور در این برنامه خرید سوال و پاسخ درست به آنها از طریق اپلیکیشن ویژهای است. در صورت درست بودن پاسخها، چهار نفر به مسابقه حضوری دعوت خواهند شد. این مسابقه تاکنون بحث و نظرهای زیادی را برانگیخته است.