خوراندن«داروهای مشکوک»، از دلایل اعتصاب غذای قطب دراویش
خبر اعتصاب غذای نورعلی تابنده، قطب دراویش گنابادی، درحالی منتشر شده است که منابع خبری دراویش میگویند در کنار ممنوعیت دیدار آقای تابنده با طرفداران، ارائه «داروهای مشکوک» به او، از جمله دلایل این اعتصاب است. اعتراض به وضعیت دراویش زندانی نیز دلیل دیگری است که برای پرهیز نورعلی تابنده از خوردن غذا و دارو در روزهای گذشته اعلام کردهاند.
در همین حال، فعالان حقوق دراویش گنابادی روز سهشنبه ۱۴ آبانماه، از بستری شدن قطب دراویش گنابادی در بیمارستان بهعلت وخامت حال او بعد از اعتصاب غذا خبر دادهاند. این فعالان اعلام کردهاند که روز چهارشنبه ۱۵ آبانماه، طوفان توئیتری در حمایت از این دراویش به راه خواهد افتاد.
علیرضا روشن، دبیر وبسایت «مجذوبان نور» که به انتشار اخبار مربوط به دروایش گنابادی میپردازد، در مورد مصرف داروهای مشکوک از سوی قطب دراویش گنابادی به ایران اینترنشنال میگوید: «یکی از دلایل آقای تابنده برای پرهیز از خوردن غذا و دارو در این روزها، نگرانی از اثر این داروهای مشکوکی است که نیروهای امنیتی در اختیار آقای تابنده قرار دادند. او در سفر اخیر خود به شهرستان بیدخت، از تأثیرات مخرب این داروها با برخی از دوستان سخن گفته بود.»
نورعلی تابنده، چهارم شهریور ماه به شهرستان بیدخت، زادگاه خود سفر کرد، اما به دلیل بیماری و جلوگیری نیروهای امنیتی از دیدار با دراویش، به تهران بازگشت.
دراویش گنابادی، جلوگیری از ملاقات علاقهمندان با آقای تابنده را به «حصر» قطب دراویش تعبیر میکنند و میگویند: «آقای تابنده تا پیش از حادثه گلستان هفتم در سال ۱۳۹۶، با حضور در حسینیه امیرسلیمانی به دیدار با دوستداران خود میپرداخت که از آن زمان این دیدارها زیر فشار نیروهای امنیتی متوقف شده است.»
به گفته علیرضا روشن: «حصر آقای تابنده مثل حصر رهبران جنبش سبز نیست. رهبران جنبش سبز، دیدارهای منظم با هواداران خود نداشتند؛ در حالی که علاوه بر حسینیه امیرسلیمانی، آقای تابنده تا پیش از اسفندماه سال ۱۳۹۶ حتی امکان دیدار هفتگی با هواداران خود را داشت. به نظر ما ممنوعیت این ملاقاتها به معنای حصر قطب دراویش گنابادی و از دلایل مهم پرهیز او از خوردن غذا و دارو از سوی او است.»
به گفته علیرضا روشن، حکومت جمهوری اسلامی ایران با ترفندهای مختلف از جمله انتشار برخی تصاویر از نورعلی تابنده در جمع تعداد محدودی از علاقهمندان، تلاش میکند محدودیتهای ایجادشده برای او را انکار کند.
در حالی که به نظر این فعال رسانهای دراویش گنابادی، انتشار تصویر و فایل صوتی از آقای تابنده در حضور نیروهای امنیتی و در شرایطی که او امکان حضور در جمع گسترده دراویش را ندارد، نمیتواند حصر او را زیر سوال ببرد.
اسفندماه سال ۱۳۹۶، بعد از محاصره خانه شخصی نورعلی تابنده در کوچه «گلستان هفتم» خیابان پاسداران تهران از سوی نیروهای امنیتی، تعدادی از دراویش گنابادی دست به تجمع اعتراضی در این محل زدند.
یورش خشن نیروهای امنیتی به این شهروندان و بازداشت جمع زیادی از آنها، این حادثه را به یکی از خونینترین حملات ماموران امنیتی جمهوری اسلامی ایران به دراویش گنابادی تبدیل کرد.
اعدام محمد ثلاث، از دراویش حاضر در تجمع اسفند ماه سال ۱۳۹۶ در مقابل خانه نورعلی تابنده، به اتهام زیر گرفتن مامور نیروی انتظامی از پیامدهای حادثه گلستان هفتم بود.
اعدام آقای ثلاث انتقادهای زیادی را از سوی سازمانهای حقوق بشری به همراه داشت. به نظر این منتقدان، حکومت جمهوری اسلامی ایران برای انتساب قتل مامور نیروی انتظامی به محمد ثلاث، شواهد کافی در دست نداشت.
خود محمد ثلاث هم اندکی پیش از اعدام، در فایل صوتی که منتشر کرد، با بیگناه خواندن خود، قتل مامور نیروی انتظامی را یک «صحنه سازی» برای سرکوب دراویش از سوی جمهوری اسلامی دانست.
حدود چهارصد نفر از دراویش گنابادی تا امروز در زندانهای فشافویه و اوین تهران مشغول گذراندن حبس خود هستند.
فعالان رسانهای نزدیک به قطب دراویش گنابادی، یکی دیگر از دلایل پرهیز نورعلی تابنده از خوردن غذا و دارو در روزهای گذشته را تداوم حبس دراویش اعلام کردهاند.
همه این محدودیتها قطب دراویش گنابادی را به پرهیز از خوردن غذا و دارو تا رسیدگی دستگاه امنیتی به خواست خود و هوادارانش وادار کرده است.
۷۲ درویش زندانی در زندانهای اوین و فشافویه نیز در حالی بعد از اعلام اعتصاب غذای نورعلی تابنده در حمایت از او دست به اعتصاب غذا زدهاند که خانوادههای آنها درمورد وضعیت جسمانی آنها در زندان ابراز نگرانی کردهاند.