شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

آمار دانشجویان ستاره‌دار اعلام شد: ۲۷ نفر

 

براساس اعلام محمود صادقی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، در سال‌ جاری، ۱۲ نفر در مقطع دکترا و ۱۵ نفر هم در مقطع کارشناسی ارشد، ستاره‌دار شده و اجازه ادامه تحصیل ندارند.

محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، روز یک‌شنبه ۱۹ آذرماه، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، به جزئیات بیشتری در رابطه با آمار منتشرشده درخصوص دانشجویان ستاره‌دار پرداخت.

به گفته او، با پی‌گیری‌های صورت‌گرفته، از میان دانشجویان ستاره‌دارِ امسال، تاکنون ۱۵۱ نفر در مقطع دکترا و ۳۹۸ نفر نیز در مقطع کارشناسی ارشد، با تعهد موفق به ثبت‌نام و ادامه تحصیل شده‌اند.
او همچنین تصریح کرد: «وزارت علوم همچنان در حال رایزنی با وزارت اطلاعات و سایر مراجع ذی‌ربط است تا مشکل این افراد حل شود».

به گفته صادقی، با وجود این‌که وزارت علوم در سال جاری، رایزنی‌های بسیاری با وزارت اطلاعات انجام داد، اما نتوانست آن‌ها را قانع کند تا از ستاره‌دارشدن ۱۲ نفر در مقطع دکترا و ۱۵ نفر هم در مقطع کارشناسی ارشد جلوگیری شود و در نتیجه، اجازه ادامه تحصیل به این افراد، داده نشد.

صادقی درباره حل ریشه‌ای مشکل ستاره‌دار شدن دانشجویان گفت: «راهکار رفع این مسأله به اصلاح روش‌ها و رویکردهای نهادهای ذی‌ربط برمی‌گردد تا سخت‌گیری‌ها را کم کرده و بپذیرند که حضور دانشجوی فعال و دانشگاه پویا، به‌مراتب بهتر و ثمربخش‌تر از دانشگاهی با فضای مرده و دانشجوی کم‌تحرک است؛ اما درعین حال، اگر هم عمل خلاف قانونی از دانشجویی سر زد، بالطبع باید ازطریق مراجع حقوقی پی‌گیری شود.

بنابه گفته عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، برخی از دانشجویان، به‌دلیل این‌که در هنگام انتخابات فعال و در واقع، از پشتوانه‌ها و به‌عبارتی سرمایه‌های اجتماعی آقای روحانی بوده‌اند، ستاره‌دار و از تحصیل محروم شده‌اند.

صادقی درباره این نوع محرومیت گفت: «معتقدم این روا نیست که دانشجویی به‌دلیلی که گفتم و یا این‌که چون در فلان فعالیت شرکت و گرایش خاصِ سیاسی دارد، از ادامه تحصیل باز بماند؛ لذا بر این باورم که عمدتاً باید اصلاح رویکرد صورت بگیرد. البته ما نیز ازطریق کارهای نظارتی در مجلس، موضوع را پی‌گیری می‌کنیم؛ همچنان که تاکنون نیز تا حد زیادی پی‌گیری کرده و پاسخ گرفته‌ایم».
او در ادامه، با انتقاد از گرفتن تعهد از دانشجویان، و تحت فشار قرار دادن آن‌ها، دادن هزینه‌هایی چون محرومیت از تحصیل یا تعهد را مخالف موازین قانونی دانست.

به گفته این نماینده مجلس، ستاره‌دار کردن دانشجو،  با موازین قانونی سازگاری ندارد؛ چراکه بخش قابل توجهی از این موارد، به تفتیش عقاید که خلاف قانون اساسی است، باز می‌گردد و بخشی از محرومیت‌ها نیز نوعی مجازات محسوب می‌شود. درحالی‌که مجازات باید ازسوی مرجع ذی‌صلاح و پس از رسیدگی‌های لازم صورت بگیرد.

صادقی در پایان این گفت‌وگو، اطمینان داده است که وزارت علوم و شخص وزیر علوم، پی‌گیر حل این ماجراست .

عنوان دانشجوی ستاره‌دار، اصولاً به کسانی اطلاق می‌شود که با وجود قبولی در آزمون کنکور، با مشکل ثبت‌نام در دانشگاه مربوطه مواجه‌اند.

 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More