بنیاد دفاع از دموکراسیها: اینترنت در ایران صحنه نبردهای عقیدتی است
بنیاد دفاع از دموکراسیها (Foundation for Defense of Democracies) امروز سهشنبه 27 تیرماه در گزارشی پیرامون دنیای مجازی در ایران مینویسد اینترنت و ابزار گوناگون استفاده از آن صحنه نبردهای عقیدتی میان حکومتگران و مخالفان آن میباشد.
در این گزارش آمده است: «اخیراً یکی از پیشروان آزادی اینترنت پنجمین اعتصاب غذای خود را در زندان مخوف سیاسی اوین در ایران آغاز کرده است.
این فرد به اسارت کشیده شده ' نزار ذکا' (Nizar Zakka) شهروند آمریکایی و کارشناس فناوری اطلاعات و آزادی اینترنت است که محکومیت و زندانی شدن او بازگوکننده تلاشهای بیوقفه رژیم حاکم در ایران است که فضای مجازی را یک تهدید واقعی برای بقای خود میبیند و همواره سعی بر محدود کردن و کنترل آن دارد.
اینترنت در ایران، آنطور که 'خانه آزادی' (Freedom House) در گزارشهای خود آن معرفی میکند، 'یکی از مسدودترینها در دنیا میباشد'. شبکههای اجتماعی کلیدی مانند فیسبوک در ایران ممنوع هستند. هر ایرانی که حکومت کشور را بر روی صفحات بلاگ شخصی یا شبکههای اجتماعی قابل دسترسی مورد انتقاد قرار دهد مورد پیگرد قانونی قرار میگیرد.
ماه گذشته وزیر ارتباطات ایران محمود واعظی گفت حکومت ایران بیش از 7 میلیون وبسایت را تنها در چهار سال دور اول ریاستجمهوری حسن روحانی مسدود کرده است. با این حال، میلیونها ایرانی همچنان به صورت غیرقانونی و از راههای گوناگون و با شکستن سانسور و محدودیتهای حکومتی، خود را به اینترنت وصل میکنند.
سعیدرضا عاملی از اعضای شورای عالی فضای مجازی ایران اخیراً گفته است که 76 درصد جمعیت کشور با استفاده از ابزار و راهبردهای دور زدن سانسور و محدودیتهای حکومتی به اینترنت وصل میشوند.
به گفته 'خانه آزادی' استفاده از اینترنت در ایران در حقیقت یک 'بازی موش و گربه میان حاکمیت و مردم است'. ایرانیان باهوش و آشنا با ابزارهای دور زدن همه دستگاهها و ابزاری که حکومتشان بر سر راه استفاده آزاد از اینترنت گذاشته است، نیروهای امنیتی کشور را روزمره به چالش میکشند.»
به گفته این گزارش، «حساسیت شدید نظام حاکم بر ایران نسبت به اینترنت از زمان آغاز جنبش سبز در سال 2009 و به خیابان آمدن میلیونها ایرانی برای کسب آزادیهای اجتماعی شروع شده است.
از دید حکومت تهران، اینترنت ابزاری در دست آمریکا برای براندازی است. آیتالله علی خامنهای مشخصاً در یک سخنرانی خود گفته است: «غرب و در رأس آن آمریکا از طریق فعالیتهای رسانهای و فضای مجازی مانند فیسبوک و توئیتر قصد سرنگونی جمهوری اسلامی را دارد.»
باتوجه به اینکه محدودیتهای حکومتی ایران بر فضای مجازی یکی از موارد مهم سرکوب آزادیهای سیاسی مردم و حقوق بشر آنهاست، دولت ترامپ میبایست در ماههای آینده موضوع تحریمهای ویژه بخش ارتباطات بینالمللی ایران را مد نظر داشته باشد.»