درخواست زنان مستندساز ایران از روسای سه قوه برای تحمل مخالفت مدنی
دهها زن مستندساز ایران در نامهای سرگشاده به رؤسای قوای مقننه، مجریه و قضائیه خواستار تحمل مخالفتهای مدنی و حفظ حرمت «دختران خیابان انقلاب» شدند.
این زنان مستندساز، دوشنبه ۷ اسفند، با اشاره به نابسامانیهای موجود در حوزه زنان نوشتند: «ما زنان مستندساز به اقتضای حرفه خود شاهد نابسامانیها و کمبودهای فراوانی در حوزۀ زنان هستیم و همواره تلاش کردهایم با حضور در سختترین موقعیتها، انعکاسدهندۀ این مشکلات باشیم. اما اکنون به شدت از رفتارهای خشونتآمیزِ اِعمالشده بر زنانی که به شکلی مسالمتآمیز خواهان حجاب اختیاری و حق انتخاب پوشش هستند، خشمگین و آزردهخاطر هستیم».
در این نامه سرگشاده همچنین آمده است که «رفتارهای خشونتآمیز و غیرمدنی در برابر اعتراض مسالمتآمیز و صلحطلبانه دختران خیابان انقلاب، که با پرتاب آنها به پایین و شکستن دست و پایشان و بازداشت و کتک زدن آنها همراه است، قبل از هر چیز اعتبار شما را در صحنههای داخلی و بینالمللی زیر سؤال خواهد برد».
روز شنبه ۵ اسفند، همراز صادقی، یکی از «دختران خیابان انقلاب»، پس از ایستادن روی جعبه تقسیم مخابرات و بالا بردن روسری سفید خود در تقاطع خیابانهای سمیه و سپهبد قرنی، با حمله یک فرد لباسشخصی از روی جعبه مخابرات به پایین پرتاب شد و دست او شکست.
اخیرا مریم شریعتمداری، یکی دیگر از دختران خیابان انقلاب، نیز در حین اعتراض توسط یک مامور نیروی انتظامی از روی يک جعبه مخابراتی به پايين پرت شد و زانویش آسيب ديد. او در حال حاضر در بازداشت است.
ویدا موحد، نخستین زنی بود که ششم دیماه برای اعتراض به حجاب اجباری، روسری خود را بر سر تکه چوبی گره زد و پس از ایستادن روی یک سکو در خیابان انقلاب تهران آن را مانند پرچمی به نشانهی صلح تکان داد. با انتشار تصاویر این اقدام موحد در شبکههای اجتماعی، او به دختر خیابان انقلاب معروف شد.
تاکنون چند زن در تهران و دیگر شهرها به دلیل حرکتهای اعتراضی مشابه توسط نیروی انتظامی بازداشت شدهاند.
به گفته جعفری دولتآبادی، دادستان تهران، اقدام به برداشتن روسری در فضاهای عمومی خلاف شرع بوده و «تجاهر به گناه» است و جرم تلقی میشود.