دولت در صدد معرفی جایگزینی برای تلگرام است
بهروز نعمتی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس ایران، روز پنجشنبه ۱۴دیماه گفت که مجلس موافق فیلتر کردن تلگرام نیست، ولی جهت رفع فیلترینگ، تلگرام باید تعهد دهد که امنیت کشور را مورد توجه قرار دهد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، نعمتی با تاکید بر اینکه فیلتر کردن تلگرام در روزهای اخیر به کسبوکار بسیاری از مردم لطمه زده، افزود که دولت در تلاش است تا سیستم جایگزینی برای تلگرام پیدا کند.
او افزود: « تلگرام نباید از تروریسم حمایت کند. اما اگر این حمایت ادامه داشته باشد، نرمافزارهای پیامرسان دیگری میتواند جایگزین تلگرام شود».
سخنگوی هیات رئیسه مجلس همچنین تاکید کرد که در صورت عدم توجه تلگرام به امنیت ملی کشور، مجلس وارد عمل خواهد شد و با تداوم فعالیت تلگرام موافقت نخواهد کرد.
پیش از این، آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز گفته بود که اجازه فعالیت تلگرام در ایران منوط به حذف موارد تروریستی است.
در پی اعتراضات اخیر در شهرهای مختلف ایران، دسترسی به شبکههای اجتماعی ازجمله اینستاگرام و تلگرام محدود شده است.
پاول دورف، مدیر تلگرام روز یکشنبه ۱۰ دی، در توییتی اعلام کرده بود که مقامات ایران دسترسی اکثر شهروندان را به تلگرام محدود کردهاند. دوروف دلیل این اقدام را عدم مسدود کردن کانالهای ایرانی که به شکل مسالمتآمیز دست به اعتراض میزنند، از سوی این شرکت دانست.
Iranian authorities are blocking access to Telegram for the majority of Iranians after our public refusal to shut down https://t.co/9E4kXZYcP9 and other peacefully protesting channels.
— Pavel Durov (@durov) December 31, 2017
روز چهارشنبه، سازمان دیدهبان حقوق بشر از محدودیت دسترسی به اینترنت در ایران بهخصوص اپلیکیشنهای تلگرام و اینستاگرام انتقاد کرده و آن را پاسخی شدیدتراز حد لزوم به معترضانی دانست که نارضایتی خود را از فساد و سرکوب در ایران ابراز میکنند.