روحانی سه زن را بهعنوان معاون و دستیار خود منصوب کرد
یک روز پس از معرفی وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم به مجلس شورای اسلامی، حسن روحانی، در احکام جداگانهای مسئولیت دو معاونت ریاست جمهوری و همچنین دستیار رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی را به سه زن واگذار کرد.
به گزارش ایسنا، براساس احکام صادر شده معصومه ابتکار بهعنوان «معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده»، لعیا جنیدی بهعنوان «معاون حقوقی رییس جمهور» و شهیندخت مولاوردی بهعنوان «دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی» منصوب شدند.
انتصابهای جدید بدنبال بالا گرفتن انتقادها از نبود زنان در میان وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم از حسن روحانی صورت گرفته است. پیشتر رسانهها از انتصاب معصومه ابتکار به معاونت امور زنان و خانواده و احتمال دستیاری شهیندخت مولاوردی در امور حقوق شهروندی خبر داده بودند.
انتصاب شهیندخت مولاوردی به سمت جدید درحالی است که عملکرد او طی چهار سال گذشته با انتقاد اصولگرایان روبهرو بود. کارنامه او که در دولت یازدهم که به باور بسیاری از فعالان مدنی مثبت ارزیابی شده، باعث شد تا بسیاری در شبکههای اجتماعی خواستار ادامه حضور او در کابینه شوند. مولاوردی در سمت جدید جانشین الهام امینزاده میشود که حدود یک سال دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی بود.
معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در دولت یازدهم بود که کارنامهای خبرساز در این سازمان داشت. عملکرد او برای مهار بحرانهایی چون آلودگی هوای کلان شهرها، بحران ریزگردها در خوزستان، مدیریت تالابها و حفاظت از حیات وحش از کانونهای انتقاد اصولگرایان به دولت حسن روحانی و سازمان تحت مدیریت او بود.
لعیا جنیدی برای نخستینبار در دولت حضور خواهد داشت. او که دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه تهران است، پیشتر مدیرکل اداره لوایح و تدوین و تنقیح قوانین و مقررات وزارت علوم بود و در کابینه دوازدهم جانشین مجید انصاری، معاون سابق حقوقی رئیس جمهور میشود.
تابوی حضور وزیر زن در ایران پس از انقلاب اسلامی در دولت محمود احمدینژاد شکسته شد. مرضیه وحید دستجردی اولین زنی بود که در دولت نهم بر کرسی وزارت بهداشت تکیه زد؛ گرچه برخی مجادلهها و اختلافات با محمود احمدینژاد در نهایت به کنارگذاشتن او از عرصه قدرت انجامید.
حسن روحانی کارنامه درخشانی در سپردن کرسیهای قدرت به زنان ندارد و کابینهای صددرصد مردانه را برای دولت دوازدهم معرفی کرده؛ با این حال وضعیت حضور سیاسی زنان در عرصههای کلان مدیریتی طی سالهای اخیر تا حدودی بهبود داشته است. افزایش چشمگیر تعداد زنان منتخب در پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا توجه بسیاری را بهخود جلب کرد. تنها در استان سیستان و بلوچستان ۴۱۵ زن در این دوره وارد شوراها شدند. در همین دوره ۶ زن به شورای شهر تهران راه یافتند. ۱۸ زن نیز مهمان بهارستان هستند و سهمیه ۳۰درصدی زنان در احزاب اصلاحطلب به رسمیت شناخته شده است.
محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی، در واکنش به لیست مردانه کابینه دوازدهم گفته بود: «زنان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند و حضور یک یا دو نفر از نخبگان این بخش از جامعه در کابینه انتظار بالایی نیست.» عارف افزوده بود: «تصاویر دیدار تیم دیپلماسی ایران با تیم اروپایی در روزهای اخیر پیام زیادی داشت؛ در یک سمت میز ، تیم آقای ظریف نشستهاند که همگی آقایان بودند و در طرف دیگر تیم اروپایی که همگی خانم بودند.»