معصومه ابتکار: پرونده بازداشتیهای محیط زیست بسته میشود
معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده از بسته شدن قریب الوقوع پرونده بازداشتیهای محیط زیستی خبر داده است.
ابتکار روز شنبه، ۵ خرداد با اشاره به جلسه هفته گذشته محمود علوی وزیر اطلاعات با نمایندگان مجلس، گفت که «این بازداشتیها مشکلی ندارند و به زودی آزاد خواهند شد».
پیشتر عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست هم گفته بود که فعالان محیط زیستی بازداشت شده، جاسوس نیستند.
اظهارات او با واکنش عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران روبهرو شد و وی با «محرمانه» خواندن تحقیقات این پرونده، سخنان رئیس سازمان محیط زیست را «دخالت» در پروندههای قضایی و «زیر سئوال بردن» اقدامات قوه قضائیه دانسته بود.
بازداشت فعالان محیط زیست در بهمن و اسفند ماه گذشته آغاز شد و طبق گزارشها تاکنون نزدیک به ۵۰ نفر از فعالان این حوزه در شهرهای مختلف کشور توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شدهاند.
جعفری دولت آبادی گفته است که بازداشتیها «با هدایت افسران اطلاعاتی سیا و موساد ماموریتهای سه گانهای را شامل موضوعات زیست محیطی، نفوذ در جامعه علمی ایران و جمع آوری اطلاعات از اماکن حساس و حیاتی کشور از جمله پایگاههای موشکی کشور، دنبال میکردهاند».
هومن جوکار، امیرحسین خالقی، سام رجبی، طاهر قدیریان، نیلوفر بیانی، سپیده کاشانی، مراد طاهباز،حسن راغ، عارف زارع، محمد زارع و عبدالرضا کوهپایه از جمله این بازداشت شدگان هستند.
پرونده محیطزیستیها با مرگ مشکوک کاووس سیدامامی در زندان اوین با حساسیت مضاعفی روبهرو شد. او که استاد دانشگاه امام صادق و مدیر مؤسسه حیاتوحش میراث پارسیان بود دو هفته بعد از بازداشت در زندان درگذشت و مقامهای قضایی مدعی شدند که وی دست به خودکشی زده است.
فشارها علیه فعالان محیط زیستی باعث استعفای کاوه مدنی معاون سابق سازمان محیط زیست نیز شد. او پس از خروج از ایران نامه استعفای خود را خطاب به رئیس سازمان محیط زیست نوشت.
او در این نامه به فشارهای امنیتی علیه خود از زمان ورودش به ایران اشاره کرده و گفته بود:«حواشی مختلفی برای بنده از جانب برخی دوستداران و دلواپسان نظام ایجاد شد تا جایی که در بدو ورود به ایران، در غیاب هرگونه مجوز قضایی، همه سخت افزارهای شخصی و حسابهای کاربری من مورد دستبرد قرار گرفت و حقوق شهروندی و حریم خصوصی بنده در همان ابتدای کار نقض شد».