چهار سال حبس برای یکی از مدیران کانال تلگرامی حامی روحانی
نرگس نقدی، وکیل سعید نقدی، یکی از مدیران کانالهای تلگرامی اصلاحطلب و حامی حسن روحانی، روز دوشنبه ۱۳شهریور، اعلام کرد براساس رأی صادره از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، موکلش به ۴ سال حبس و ۲ سال محرومیت از فعالیت در گروهها و رسانهها و احزاب محکوم شده است.
نرگس نقدی گفته به این حکم در مهلت قانونی اعتراض خواهد کرد و ابراز امیدواری کرده است که قضات دادگاه تجدیدنظر باتوجه به دفاعیات و مستندات قانونی تصمیمی شایسته اتخاذ کنند. این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: «موکلم معتقد به نظام و انقلاب اسلامی است و از خانواده ایثارگران و جانبازان بوده و چنین جرم و اتهامی در شأن ایشان نیست.» نرگس نقدی همچنین در توضیحاتی درباره عمل جراحی و آخرین وضعیت سلامت جسمانی موکلش گفت: «سعید نقدی بنابر نظر پزشکان دچار ناراحتی گوارشی بوده و سابقه جراحی داشته که در مدت ۵ ماه بازداشت، بر اثر تضعیف جداره داخلی شکم، دچار پارگی شده و هفته گذشته مورد عمل جراحی قرار گرفت.»
۸ شهریور ماه نیز، علی مجتهدزاده، وکیل تعدادی از مدیران کانالهای تلگرامی، که اسفند پارسال بازداشت شده بودند، به خبرگزاری ایلنا گفته بود که ۶نفر از آنها در مجموع به ۲۳ سال زندان محکوم شدهاند. براساس حکم صادر شده، نیما کشوری و علی احمدنیا هر کدام به ۵سال، جواد جمشیدی و سعید نقدی به ۴سال، و سبحان جعفری به ۳۳سال زندان محکوم شدهاند.
اسفندماه سال گذشته، ۱۲ تن از گردانندگان کانالهای تلگرامی اصلاحطلب و هوادار دولت دستگیر و پس از حدود شش ماه با وثیقههای چند صد میلیون تومانی آزاد شدند. این بازداشتها بازتابی گسترده در افکارعمومی، رسانهها و فضای مجازی بهدنبال داشت. از جمله برخی از نمایندگان مجلس و محمود علوی، وزیر اطلاعات ایران نیز با این بازداشتها مخالفت کردند. محمود علوی در فروردینماه سالجاری گفت «از نظر این وزارتخانه، مدیران بازداشتی کانالهای تلگرامی مرتکب جرم نشدهاند و انگار جرم آنها، «دفاع از دولت» بوده است. غلامحسین محسنیاژه ای سخنگوی قوه قضاییه، در واکنش به این سخنان گفت: درباره پروندهی کانالهای تلگرامی، مطالبی در مورد خود وزیر اطلاعات مطرح است و در نتیجه، وزیر نمی تواند در مورد این پرونده اظهار نظر کند.
پیامرسان تلگرام یکی از کانالهای پرطرفدار در ایران است و میلیونها ایرانی درسراسر کشور از آن استفاده میکنند. مقامهای قوه قضاییه و نهادهای امنیتی در ماههای تاکنون تلاشهای بسیاری برای مسدود کردن این شبکه پیامرسان کردند اما دولت روحانی در مقابل این فشارها مقاومت کرده و با مسدود کردن آن مخالفت کرده است. محمدجواد آذری جهرمی، وزیر تازه ارتباطات، که خود سابقهی امنیتی دارد، بار دیگر نگرانیها را از احتمال مسدود کردن این شبکه پیامرسان افزایش داده است.