آب دریاچه ارومیه رو به کاهش است
تبخیر بالای آب و کاهش ۳۶ درصدی بارندگیها منجر به کاهش تراز دریاچه ارومیه در سه ماه گذشته شده ، بطوری که امروز بیست و ششم مهرماه عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد: با مشکل کاهش آب در دریاچه اورمیه روبهرو هستیم.
دریاچه ارومیه که زمانی به عنوان بزرگترین آبگیر دائمی در شمال غرب فلات ایران محسوب میشد حال با مشکل کم آبی و خشک شدن روبروست.
اواسط دهه ۱۳۸۰ شمسی بود که این دریاچه کم کم شروع به خشک شدن کرد و پس از پانزده سال آمار بین المللی در سال ۲۰۱۵ میلادی اعلام کرد که در حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شده است.
به گزارش ایلنا، کلانتری درخصوص آخرین وضعیت دریاچه اورمیه گفت: دریاچه اورمیه حالت تثبیت خود را پیدا کرده است، اما با توجه اینکه در سال گذشته بارشهای حوزه دریاچه اورمیه نسبت به سال قبل با کاهش ۳۸ درصدی همراه بوده، این دریاچه دچار مشکل کاهش آب شده است.
رئیس سازمان حفاظت زیست امیدوار است که بارندگی امسال بتواند تا حدودی این کمبود آب را جبران کند. او همچنین گفت : اگر اعتبارات هم به موقع تخصیص داده شوند، میتوان امیدوار بود که دریاچه اورمیه در حال گذارندن دوره احیا خود است.
دو روز پیش از گفته های رئیس سازمان حفاظت زیست، فرهاد سرخوش، رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه از کاهش مساحت این دریاچه خبر داده بود.
براساس گفتههای سرخوش، مساحت دریاچه ارومیه به یکهزار و ۶۹۸ کیلومتر رسیده و در ۲ هفته گذشته حدود ۳۶ کیلومتر کاهش یافته است.
او علت اصلی کاهش تراز دریاچه ارومیه در سه ماه گذشته را تبخیر بالای آب و کاهش ۳۶ درصدی بارندگی ها اعلام کرد و گفت: حوضه آبریز دریاچه ارومیه در سال آبی جاری با بارش ۲۰۵ میلی متر روبرو بوده و این رقم به عنوان یکی از کم بارشترین حوضههای آبریز کشور به ثبت رسیده در نتیجه این امر در احیا دریاچه تاثیر نامطلوب گذاشته است.
سرخوش، جمعیت و آب را دو چالش بزرگ کشور در حوزه محیط زیست دانست و هشدار داد که باید الگوی مصرف و مدیریت بر منابع تغییر کند تا بتوانیم با دنیا همگام باشیم و به توسعه اصولی و متوازن دست یابیم.
بر اساس نظرکارشناسان، حوضه آبریز دریاچه ارومیه توسط ۲۱ رودخانه دائمی و ۳۹ رودخانه دوره ای سیراب می شود، که به دلیل رهاسازی آب سدها در ماه آذر از اردیبهشت تا کنون آبی به دریاچه ارومیه وارد نشده است.