انتقادها به طرح «اختصاص مکانی برای تجمعات» در شورای شهر
طرح «اختصاص مکانی برای تشکیل تجمعات اعتراضی مردم در تهران» که از سوی شورای شهر مطرح شده بود، با انتقاد و حواشی همراه شد.
همزمان با اعترضاهای سراسری در ایران، اعضای شورای اسلامی شهر تهران، دوفوریت طرح الزام شهرداری تهران را به منظور تعیین مکان مناسب برای تشکیل اجتماعات اعتراضی شهروندان تصویب کردند. در این طرح شهرداری تهران موظف شد طبق چارچوب، مکان مناسبی را برای اینگونه اجتماعات فراهم کرده و ظرف مدت یکماه برای تایید نهایی به شورا ارسال کند تا به این ترتیب اگر شهروندان اعتراضی داشتند به آن مکان رفته و اعتراضاتشان را به گوش برسانند که این طرح با انتقاداتی همراه شد.
احمد مسجد جامعی، عضو شورای شهر تهران، که پیشنهاد دهند ه این طرح بود، در خصوص حواشی ایجاد شده درخصوص لین طرح به پاره ای توضیحات پرداخت .
او با اشاره به برخی انتقادات مبنی بر اینکه ممکن است تجمع معترضین در مکان مشخص مانع آزادی آنها شود به خبرگزای ایسنا گفت: «نیروهای امنیتی از شناخت افراد عاجز نیستند و در عین حال این طرح میتواند امنیت معترضان را حفظ کند زیرا که شهرداری قرار است با همکاری نهادهای زیربط آن را عملیاتی کند و ما این طرح را برای اعتراضات قانونی پیش بینی کردیم و امیدواریم ساز و کار حمایت قانونی از آنها فراهم شود.»
مسجد جامعی اعتراض را امری قانونی عنوان کرد و گفت: «به نظرم انتقاد از این طرح بیش از انکه به خود طرح مربوط باشد ناشی از فضای بی اعتمادی و یأس ایجاد شده طی سالهای اخیر باشد و اگر این بدبینی را کنار بزنیم، این طرح نه تنها محدود کننده نیست بلکه ایجاد یک امکان جدید است.»
وی با بیان اینکه تجمع در محلهای نامعلوم بلامانع است، گفت: «در تبصره مصوبه هم ذکر شده که تجمعات در محل های دیگر آزاد است و در واقع نیت ما به رسمیت شناختن عملی حق اعتراض است و ما این طرح را در شرایط فعلی مطرح کردیم؛ چراکه معتقدیم در شرایط ایده آل اگر این طرح مطرح میشد، شاید صورت دیگری داشت. اما به هر حال وضعیت فعلی را بهبود میبخشد. جالب است بدانید همین قانون شوراها که حالا اجرا میشود، با همین نگاه بود اگر مسائل و فضای دشوار اجرایی آن سالها را در نظر میگرفتیم هنوز هم این شوراها را نداشتیم در مورد شوراها هم اگر میخواستیم صبر کنیم تا بهترین قانون تصویب و اجرا شود، هنوز شورای شهری در کار نبود.»
او در خصوص این مصوبه گفت: «پیام این مصوبه به رسمیت شناختن حق اعتراض در عمل است، دقت داشته باشید اینکه دستگاههای مختلف همراه شوند به ظرفیت و توان شهرداری و شورای شهر هم برمیگردد. با ظرفیتی که در شهرداری و شخص شهردار وجود دارد، امیدوارم بتواند هماهنگی لازم را با استانداری، وزارت کشور و دستگاههای امنیتی ایجاد کند. این کار حتی اگر در بهترین حالت هم انجام نشود بهتر از آن است که هیچ کاری انجام ندهیم و بگذاریم این حق به فراموشی سپرده شود و بهتر است همین قدمهای قانونی را برداریم و دچار بی عملی نشویم و پایه های فرهنگ اعتراض را بر اساس ضوابط مدنی استوار کنیم.»
به گفتهی مسجدجامعی، تجربه این سالها نشان داده است که برخی اعتراضات با ورود عامدانه مخالفین تحت الشعاع موضوعات دیگری قرار می گیرند و بعنوان مثال شیشه بانک را می شکنند و یا اموال عمومی را تخریب می کند و نتیجه آن نشنیدن صدای معترض است و تمام اتفاقات به حساب معترضینی نوشته میشود که خواسته بحق داشتهاند و این باعث شنیده نشدن درخواست معترضین شد و حتی بخشی از افکار عمومی علیه آنها برانگیخته خواهد شد، این طرح میخواهد که این اتفاق نیفتد.