اسلحهکشی به روی صاحبان سگ؛ نیروی انتظامی موج جدید برخورد با سگگردانی را آغاز کرد
در حالی که یک مقام پلیس تهران به ماجرای اسلحهکشی ماموران برای سگگردانی واکنش نشان داده، مرکز اطلاعرسانی نیروی انتظامی پایتخت با تاکید بر اینکه «برخورد با سگگردانی مطالبه مردم است»، از آغاز برخورد این نیرو با سگگردانی خبر داد.
به گزارش ایسنا، مرکز اطلاعرسانی پلیس تهران اعلام کرد: «حضور سگها در پارکها نیز در مواردی منجر به احساس ناامنی و وحشت کودکان شده و از این رو پلیس پایتخت طرح برخورد با سگگردانی را در دستور کار خود قرار داده است.»
واکنشهای به ویدیو اسلحهکشی ماموران به یک صاحب سگ
همزمان، سرکلانتر دوم پلیس پیشگیری تهران بزرگ روز چهارشنبه ۲۳ تیر، در واکنش به انتشار ویدیوی ضرب و شتم و اسلحهکشی ماموران نیروی انتظامی روی یک جوان به دلیل گرداندن سگ در تهران، گفت رفتار سرباز گشت کلانتری «رفتاری غیرحرفهای» بود و «این موضوع در حال بررسی است».
او در عین حال گفت حضور پلیس به دلیل «نارضایتی» همسایگان و تماس آنان با پلیس ۱۱۰ بوده و صاحب سگ را به «برخورد نامناسب» و «فحاشی» متهم کرد.
اولین بار مسیح علینژاد، روزنامهنگار ایرانی در آمریکا، این ویدیو را منتشر کرد که نشان میدهد ماموران نیروی انتظامی یک جوان را به دلیل گرداندن سگ در شهرک گلستان تهران مورد ضرب و شتم قرار داده و حین بازداشت، به روی او اسلحه میکشند.
انتشار این ویدیو بازتاب گستردهای در شبکههای اجتماعی داشت.
یک طرح در شورای شهر
روز دوشنبه، یک فوریت «جداسازی محل گردش حیوانات خانگی از محل بازدید کودکان در بوستانهای شهر تهران» در جلسه شورای شهر تهران تصویب شد.
پیش از آن، برخی از کاربران شبکههای اجتماعی که مخالف سگگردانیاند، خواستار برخورد شورای شهر و شهرداری در این زمینه شده بودند.
پیشتر، وحید اشتری، یکی از این کاربران اصولگرا در توییتر نوشته بود: «دیروز دخترم رو بردم پارک. اعصاب و روانم از دست سگ گردانها ریخته بود به هم. دخترم هم به جای اینکه از بازی کردن لذت ببره دائم میترسید و گریه میکرد.»
این توییت با واکنش منفی و انتقادی کاربران زیادی در رسانههای اجتماعی روبهرو شد.
اما این اولین بار نیست که با سگگردانی در تهران برخورد میشود. از آذرماه ۹۷، با اعلام رییس پلیس تهران، حمل و تردد سگ در خیابان و معابر عمومی ممنوع شد.
اواخر دیماه سال گذشته نیز بار دیگر حسین رحیمی، رییس پلیس تهران بزرگ، از «ممنوعیت» سگگردانی در پارکها و معابر سخن گفته و تاکید کرده بود: «با کوچکترین موردی نیز که مشاهده شود، برخورد میشود و سگها نیز جمعآوری خواهد شد.»
رحیمی در تیرماه سال گذشته نیز در این باره گفت: «باید تلاش کنیم سبک زندگی اسلامی را در جامعه حاکم کنیم و سبک زندگی غربی، از جمله سگگردانی و فرهنگهای غلط غربی جایی در جامعه اصیل و با فرهنگ ما ندارد.»
بحران سگگردانی در جمهوری اسلامی
علاوه بر نیروی انتظامی، در سالهای گذشته، بسیاری از مقامهای حکومتی علیه سگگردانی اظهار نظر کردهاند.
آبان سال گذشته، رسول فلاحتی نماینده علی خامنهای در استان گیلان، با بیان اینکه «سگگردانی یکی از مصادیق هنجارشکنی است»، خواهان برخورد با «سگ گردانی» شد و گفت که حزب الهیها، سگگردانی در معابر عمومی را به دستگاههای مربوطه گزارش کنند.
امام جمعه رشت گفت: «متاسفانه سگ گردانی در گیلان به یک امر عادی تبدیل شده و برخی بین سگ و فرزند خودشان هیچ فرقی قائل نیستند؛ لذا از مردم می خواهیم نسبت به برخورد با سگ گردانان مطالبه گری داشته باشند و با امر به معروف و نهی از منکر این بساط از استان جمع شود.»
در بهمن ۱۳۹۷ نیز محمدجعفر منتظری، دادستان کل ایران، با دفاع از برخورد دادستانی با سگگردانی در سطح شهر گفت: «فرهنگ غالب ایرانیان این است که با فرهنگ منحط غربی که علاقه خاصی با سگ دارند، مغایرت دارد.»
چند ماه بعد نیز عباس قاسمی دادستان اراک «هرگونه مدارک بهداشتی و هویتی برای سگ و صاحب آن را فاقد اعتبار» اعلام کرد.
در سالهای ۸۹ و ۹۳، نمایندگان مجلس با اعلام طرحی خواستار وضع قانونی شدند که نگهداری و همراه داشتن سگ در معابر عمومی با جریمه سنگین نقدی و مجازات حبس روبهرو شود، که این طرح به قانون تبدیل نشد.
درخواستها برای لغو ممنوعیت سگگردانی
اما همزمان مدافعان حقوق حیوانات، با راهانداختن کارزارهایی خواستار لغو ممنوعیت سگگردانی و وضع قوانین مشخص در این زمینهاند.
جمعی از این مدافعان به تازگی در توماری خطاب به محمدباقر قالیباف، رییس مجلس و سمیه رفیعی، رییس فراکسیون محیط زیست مجلس خواستار لغو فوری دستور جمعآوری سگهای دارای سرپرست شدند.
در این تومار آمده است: «داشتن حیوانات خانگی، به خصوص انواع سگ، بخشی از زندگی بسیاری از شهروندان کشور است و به جای جمعآوری و آزار برخی شهروندان جهت آسایش شهروندان دیگر، بهتر است از قوانین مناسب و منطقی استفاده کنیم تا همه شهروندان بتوانند با آرامش کنار هم زندگی کنند.»