شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

باستان‌شناسان به‌دنبال یافتن «مقبره‌ی اسرارآمیز» در اهرام مصر

 

باستان‌شناسان امیدوارند به‌زودی با استفاده از آخرین تکنولوژی ردیابی آثار زیرزمینی، یک «مقبره‌ی اسرارآمیز» را در «هرم جیزه» (Giza pyramid) در مصر بیابند.

روزنامه‌ی ایندییپندنت (The Independent)، امروز دوشنبه ۲۳ مرداد ماه در گزارشی در این مورد می‌نویسد: «باستان‌شناسان در آستانه‌ی کشف محل یک مقبره‌ی اسرارآمیز و پنهانی از مومیایی‌ها و اشیاء عتیقه هستند، در داخل 'هرم جیزه' که به‌مدت ۴۵۰۰ سال، دست‌نخورده باقی مانده است. یک گروه از دانشمندان با استفاده از آخرین فناوری‌های موجود در زمینه‌ی اسکنرهای مادون قرمز(Infrared scanner)، در تلاش‌اند تا محل دقیق این مقبره‌ی مرموز و دست نخورده را در دل 'هرم جیزه' مشخص کنند و به داخل آن راه یابند.

مهدی طیّوبی (Mehdi Tayoubi)، رئیس مؤسسه‌ی «نوآوری در نگهداری میراث فرهنگی» (HIP) که در فرانسه در زمینه‌ی تحقیقات باستان‌شناسی فعالیت می‌کند، به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «برای یافتن محل این حفره یا مقبره‌ی باستانی که ۴۵۰۰ سال از عمر آن می‌گذرد، از دستگاه‌های اسکنر، روش‌های ثبت اشیای مدفون ازطریق تابش نور مادون قرمز و جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی استفاده می‌کنیم. ما مطمئنیم که این حفره در دل این هرم وجود دارد؛ ولی محل دقیق آن را نمی‌دانیم».

زاهی حوّاس (Zahi Hawass)، وزیر پیشین باستان‌شناسی مصر، به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «در مرکز این هرم، قطعه‌سنگ‌های بزرگ و کوچک درکنار هم قرار داده شده است و این از نظر شکل ساختمانی هرم، می‌تواند محفظه و یا حفره‌های خالی به‌وجود بیاورد که با مقبره‌ی فراعنه اشتباه گرفته شود».

 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More