برای اولین بار نیمی از مبتلایان به ایدز دارو مصرف میکنند
پس از چهار دهه از آغاز شیوع بیماری ایدز و کشته شدن ۳۵ میلیون نفر، سازمان ملل امروز پنج شنبه ۲۹ تیردر گزارشی اعلام کرد بیش از نیمی از مبتلایان به ایدز برای اولین بار برای درمان بیماری ایدز دارو مصرف می کنند. این گزارش امروز در پاریس منتشر شد، جایی که قرار است در همین هفته یک جلسه درباره ایدز برگزار شود.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بنابر گزارش آژانس ایدز سازمان ملل، تعداد قربانیان ایدز هم اکنون دو برابر آنچه که در سال ۲۰۰۵ بوده است اعلام شده است. این در حالی است که آمار ارائه شده در این گزارش تخمینی است و آمار دقیقی از همه کشورها در دست نیست.
کارشناسان از این دستاورد تمجید کردند اما معتقدند که شاید هزینه های میلیاردی که دردو دهه گذشته صرف انجام تحقیقات در مورد ایدز شده است باید دستاوردهای بهتری می داشت.
صوفی هارمن، استاد دانشگاه کوئين مری در رشته 'سیاستهای بهداشت جهانی' در لندن می گوید: «زمانی که به پول هایی که صرف هزینه تحقیقات درباره ایدز شده است فکر می کنی با خود می گویی که دستاورد می توانست بهتر از اینها باشد»
او در ادامه گفت از این هزینهها شاید بودجه بیشتری صرف تقویت سیستم بهداشتی کشورهای فقیر شده باشد.
او گفت چالش واقعی ۵ تا ۱۰ سال دیگرکه بودجه سازمان ملل کاهش پیدا خواهد کرد شروع می شود. او به کشورهای جهان هشدار داد که ممکن است دیگر به تنهایی قادر به ادامه برنامه های خود در زمینه مبارزه با ایدز نباشند.
دولت ترامپ پیشنهاد کرده است که در ماه اکتبر، میزان کمک های مالی به سازمان ملل را تا ۳۱ درصد کاهش خواهد داد.
مایکل سیدیب مدیر اجرایی طرح جهانی مبارزه با ایدز (UNAIDS) در مقدمه این گزارش می گوید:« در حال حاضر کشورهای بیشتری در حال استفاده از داروهای ایدز در اولین مراحل بیماری خود هستند. او گفت شروع مصرف دارو در اولین مراحل تشخیص بیماری به بیماران در حفظ سلامت خود و جلوگیری از ابتلا به عفونت های جدید جلوگیری می کند. مطالعات نشان می دهد که احتمال بسیار کمتری وجود دارد که بیمارانی که ویروس آنها تحت کنترل است ویروس خود را به شریک جنسی خود منتقل کنند» او در ادامه می گوید تلاش برای مبارزه با ایدز تازه شروع شده است.
در این گزارش آمده است که تقریبا دو سوم زنان بارداری که مبتلا به ایدز هستند هم اکنون به داروییهایی که از انتقال ویروس به جنین جلوگیری می کند دسترسی دارند. همچنین دراین گزارش آمده است که ۵ کشور آفریقایی که بیشترین آسیب را از ایدز دیدهاند داروهای ایدز را به صورت مادام العمر در دسترس ۹۵ درصد از زنان باردار و شیرده مبتلا به ایدز قرار می دهند.
بر اساس امار ارائه شده در این گزارش تقریبا ۱۹/۵ میلیون بیمار مبتلا به ایدز در سال ۲۰۱۶ دارو مصرف کرده اند. در حالیکه در سال ۲۰۱۵ این رقم ۱۷/۱ بوده است. همچنین تعداد بیماران مبتلا به ایدز در سال ۲۰۱۶ از ۳۶/۱ میلیون به ۳۶/۷ میلیون افزایش پیدا کرده است.
در این گزارش آمده است جهان بیش از ۳۵ سال است که با بیماری ایدز دست به گریبان است. این بیماری تاکنون جان ۳۵ میلیون انسان را گرفته است. امروز مجمع عمومی سازمان ملل مصصم است تا جهان با یک برنامه جامع بیماری ایدز را به تاریخ بسپارد.
آمار مرگ و میر بر اثر ایدز در سالهای اخیر به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده است به این دلیل که دسترسی به داروهای نجات بخش این بیماری را تبدیل به یک بیماری قابل کنترل کرده است. با این تفاسیر صوفی هارمن هنوز براین باور است که 'پایان دادن به ایدز' همانطور که عنوان این گزارش است، امری غیر واقعی است.