به صدا درآمدن زنگ خطر سلامت برای زنان
«آمار موجود درباره سلامت زنان نشانگر این است که زنگ خطر در این حوزه به صدار درآمده و باید با برنامه ریزی مناسب این مشکل را حل کرد.»
به گزارش ایرنا، معصومه ابتکار که در حال حاضر معاون امور و زنان و خانواده است روز چهارشنبه بیست و ششم مهرماه با اعلام هشدار درخصوص آسیبهای اجتماعی و به صدا درآمدن زنگ خطر گفت: ما روند رو به رشدی در آسیبهای اجتماعی داریم و دیگر زمان انکار و نادیده گرفتن موضوعات و آسیب های اجتماعی نیست و نمی توانیم فقط آسیب ها را در آخر خط ببینیم.
ابتکار با اشاره به شکافهای موجود درحوزه بهداشت و سلامت روان درخصوص زنان گفت: در حال حاضر مشخص شده که زنان در حوزه بهداشت و روان آسیبهای زیادی میبینند که بخشی از آن به دلیل خشونت رفتاری و فیزیکی در خانه یا بیرون میتواند باشد که سلامت زنان را هدف قرار میدهد باید روی این موضوعات فرابخشی نگاه کنیم.
معاون اموز زنان و خانواده در امور ریاست جمهوری اعلام کرد که در برنامه ششم در ماده ١٠١ و ١٠٢ نگاه متعادل جنسیتی وجود دارد و جایگاه مردان و زنان را باید متعادل ببینیم تا زنان هم به همه فرصت ها دسترسی داشته باشند.
ابتکار همچنین به مواردی درخصوص سلامت خاص زنان و بهداشت باروری اشاره کرد و افزایش آگاهی در این زمینه را بسیار ضروری دانست. او متذکر شد برای اینکه زنان و جوانان شخصیت خودشان را حفظ کنند باید روی آن کار کرد چون جهل سبب افزایش رفتارهای پرخطر می شود.
او با اشاره به راهاندازی اولین مرکز بازتواتی مادر و کودک معتاد در سازمان بهزیستی گفت: در این مرکز مادران کارتن خواب معتاد با کار مددکاری مادر را درمان و بچهاش را پیدا میکنند در کنار هم دوباره زندگی میکنند البته شاید تعدادی از این مادران به بیماریها و رفتارهای پرخطرمواجه باشند که امیدواریم این کار اثربخش باشد.
ابتکار حذف معلم ورزش در سه سال اول دوره ابتدایی از سیستم آموزش و پرورش را یکی از مشکلات جدی در حوزه آموزش دانست و گفت: در این سه سال بهترین روش برای افزایش انگیزه دانش آموزان به ورزش است و امیدواریم آموزش و پرورش دوباره این موضوع را برای این دانش آموزان در نظر بگیرد.
یکی از مهمترین مسایلی که سلامت روانی زنان را تهدید میکند آزار و اذیت جنسی در محیط کار است. هرچند که روز گذشته بیست و پنجم مهرماه نیز، احمد حاجبی، مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت به مساله آزار جنسی در محیط کار اشاره کرد اما از اینکه چند درصد از زنان جامعه در محیطهای کاری خود مورد آزار و اذیت قرار می گیرند چیزی نگفت.
احمد حاجبی دراین خصوص اظهار کرد: یکی از مسائلی که در محیط کار دنبال میکنیم، آزار جنسی است اما آمار دقیقی در این باره وجود ندارد و معمولا اگر این مسائل به وجود بیاید به مراجع قضائی ارجاع داده می شود و وزارت بهداشت نیز این موضوع را پیگیری می کند.
تحقیقات نشان می دهد، یکی از بزرگ ترین مشکلات در محیط کار، استرسهای شغلی است.
براساس سرشماری صورت گرفته، ۲۷ درصد زنان و ۲۳ درصد مردان شاغل دچار اختلالات روانپزشکی هستند و این نشان میدهد که زنان بیش از مردان درگیر مشکلات روانپزشکی شدند.