شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

تلاش اورژانس برای رسیدن به استاندارد جهانی

 

زمان استاندارد جهانی  برای رسیدن بر بالین بیمار ۴ الی ۷ دقیقه است اما بر اساس برآوردها این زمان در ایران بیش از ۱۴ دقیقه است که دو برابر میانگین جهانی است. حال اورژانس کشور تلاش دارد تا با اضافه کردن ۲۰۰ دستگاه موتورآمبولانس به اورژانس تهران ایران نیز به میانگین زمان استاندارد جهانی نزدیک شود.

امروز دوم مرداد، ۲۰۰ دستگاه موتورآمبولانس و ۶۰ دستگاه آمبولانس  به ناوگان اورژانس تهران اضافه شد.  وزیربهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اظهار امیدواری کرد که بتوان با استفاده از موتورآمبولانس‌ها زمان حضور اورژانس را به حداقل برساند. به گفته حسن قاضی‌زاده هاشمی، هدف‌ اصلی این است که  زمان حضور بر بالین بیمار به ۱۲ دقیقه کاهش یابد که در این صورت در آینده شاهد کاهش مرگ و میر، معلولیت و هزینه‌های ناشی از دیر رسیدن اورژانس بر بالین بیمار خواهیم بود.

به گفته‌ی وزیر بهداشت، در شهری مانند تهران در هر ۵ دقیقه یک حادثه مغزی و در هر ساعت چندین حادثه قلبی رخ می‌دهد که در بیشتر مواقع علت آن نرسیدن به موقع اورژانس است.

به گزارش ایسنا، حسن قاضی‌زاده هاشمی، با تاکید بر اهمیت به موقع رسیدن اورژانس بر سر صحنه و بر بالین بیمار، گفت: «زمان طلایی را نباید از دست داد.  در حوادث مغزی حداکثر ۳ ساعت زمان داریم تا بیمار را نجات دهیم اما بعد از آن با فرد معلولی مواجه می‌شویم که هزینه‌ها و گرفتاری‌های دیگری را به دنبال دارد. در بیماران قلبی و عروقی نیز حداکثر زمان مناسب در یک ساعت اول است. بنابراین حضور به موقع در اورژانس بسیار مهم است.»

وزیر بهداشت همچنین با اشاره به وجود مشکلات ترافیکی در کلانشهرهایی مانند تهران ادامه داد:«این معضل مردم را کلافه کرده و در عین حال باعث می‌شود که نتوانیم در زمان استاندارد به تقاضاهای موجود پاسخ دهیم. روزانه ۸ هزار تماس با اورژانس در تهران برای مجموعه‌ای که علاقه‌ دارند در ۱۲ دقیقه در سرصحنه حادثه حاضر شوند و به مردم ارائه خدمت کنند، میسر نیست، هرچند که در حال حاضر شرایط‌مان از نظر زمانی نسبت به گذشته بهتر است، اما هنوز به نقطه ایده آل نرسیده‌ایم.»

چندی پیش، رحمت‌الله حافظی رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران از اورژانس تهران به‌عنوان، ضعیف‌ترین اورژانس کشور نام برد.

به گفته‌ی حافظی،  این موضوع در دو سال ابتدایی تشکیل شورای شهر چهارم به وزیر بهداشت اعلام شد. یکی از موارد مهمی که باید برای ارتقای تجهیزات اورژانس تهران مورد توجه قرار گیرد استفاده از امداد هوایی است که به‌دلیل نبود پدهای بالگرد در ساختمان‌های بلندمرتبه پایتخت امکان استفاده از این روش وجود ندارد.

حافظی برای توضیح این قضاوت خود،  آماری از وضعیت تعداد پایگاه‌های اورژانس در پایتخت ارائه داد. او با بیان اینکه براساس استانداردها برای هر ۱۶ هزار نفر باید یک پایگاه اورژانس وجود داشته باشد؛ می‌گوید: «این در حالی است که با احتساب جمعیت ثابت۸/۵ میلیون نفری شهر تهران، پایتخت به ۵۳۱ پایگاه اورژانس نیاز دارد که در حال حاضر ۱۵۸ پایگاه موجود است و ۳۷۳ پایگاه از استانداردها عقب است.»
یکی از مشکلات اورژانس ترافیک در مسیر است، در حال حاضر مدت زمانی که آمبولانس ارسال می‌شود و تا وقتی که بیمار به بیمارستان تحویل داده می‌شود و آمبولانس باز می‌گردد معادل دو ساعت و نیم به طول می‌انجامد که عامل اصلی این زمان طولانی ترافیک است.

 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More