خانه هنرمندان تهران، میزبان فستیوال «شبهای موسیقی»
فستیوال «شبهای موسیقی»، قرار است از سوم تا بیست و چهار شهریورماه، با حضور ۵ گروه موسیقی در تالار جلیل شهناز «خانه هنرمندان» تهران برگزار شود.
کامران همتپور، مدیر مؤسسهی فرهنگی و هنری «آوای حنانه» و مدیر برگزاری این جشنواره، در نشستی خبری گفت: «دوازده گروه برای این شبها در نظر گرفته بودیم؛ اما بهدلیل مشکلاتی که در اماکن بهوجود آمد، در نهایت تنها پنج گروه باقی ماند. سعی کردیم در انتخاب گروهها، تنوع را رعایت کنیم و آنها را براساس سلیقههای مختلف انتخاب کردیم. گروههای چریکه، زوربان، حافظ، واقع و بیحصار در این شبها اجرا خواهند داشت».
او ادامه افزود: «از ابتدا قرار بود این فستیوال با همکاری دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شود، اما از آنجایی که کنسرتهای زیر هزار نفر، به ادارهی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران واگذار شده، ما سعی کردیم تا اینبار با همکاری خانه هنرمندان ایران نسبتبه اولین دورهی فستیوال اقدام کنیم که خوشبختانه با موافقت آقای رجبیمعمار، مدیرعامل این مجموعه، کارها انجام شد».
همتپور، دربارهی گروههایی که قرار است در تالار استاد جلیل شهناز این مجموعه اجرا داشته باشند، گفت: «طبق برنامهریزیهای انجامگرفته، ما بعد از ماههای محرم و صفر نیز این برنامهها را ادامه خواهیم داد. فکر میکنم با توجه به محدود شدن اجراهای موسیقی به جشنوارهها، برگزاری چنین رویدادی میتواند در معرفی هرچه بهتر موسیقیهای ارزشمند به مخاطبان ثمربخش باشد. به هر ترتیب، در این دوره، طبق برنامهریزیهای انجام گرفته، گروه «چریکه» روز سوم شهریورماه، «گروه زروان» روز هشتم شهریورماه، گروه «حافظ» روزهای ۱۰ و ۱۳ شهریور، گروه «بیحصار» روزهای۱۲ و ۲۲ شهریورماه و گروه «واله» روز ۲۴ شهریورماه به اجرای برنامه میپردازند».
در ادامهی این نشست، نمایندگان گروههای مختلف دربارهی اجرای گروههایشان توضیحاتی را ارائه کردند.
سلمان حسینی (سرپرست گروه چریکه)، دربارهی این گروه گفت: «ما از سال ۸۶ کار خود را با محوریت ساز تنبور آغاز کردیم. برای اولینبار، ساز قانون را در کنار ساز تنبور قرار دادیم و پژوهشهایی در این زمینه انجام شد. سیدی و مستندهایی را آماده کردیم که در خصوص تنبور و سازهای باستانی توضیح میدهد. کنسرت ما شامل دو بخش است: در قسمت اول تنبور و موسیقی ایرانی است و در قسمت دوم بخش دستگاهی است که حامد تمدن خوانندگی این دو بخش را برعهده دارد. در این دو بخش، قطعاتی مثل کمک، یاد شقایق، گل و خار، شمس و قمر و... خوانده میشوند».
سپس بیکمحور (نمایندهی گروه زروان) گفت: «نوازندهی این گروه، محمدعلی قلیچ است که در دو بخش کنسرتهای ما حضور دارد؛ در بخش اول آثاری از بزرگان موسیقی اجرا میشود و در بخش بعدی، محمدعلی قلیچ دوازده قطعه از آثار خود را اجرا میکند».
امینی، نمایندهی گروه موسیقی حافظ هم در توضیح اجرای این گروه در فستیوال «شبهای موسیقی» گفت: «این گروه سابقهای بالغبر ۲۵ سال دارد و من هم از سال ۹۰ کارهای اجرایی آن را برعهده دارم. ما دو شب کنسرت داریم که قرار است ژانرهای مختلفی را به نمایش بگذاریم. یک اپلیکیشن هم طراحی کردهایم که کنسرتها را در اختیار مخاطب قرار دهد. اجرای آثاری از حافظ، به خوانندگی دکتر مظلوم، از شاگردان استاد حسین عمومی، با قطعات متشکل از موسیقیهای نیمپردهای، ازجمله برنامههایی است که ما در این کنسرت برای مخاطبان اجرا خواهیم کرد. این در حالی است که گروه حافظ روزهای ۱۷ و ۱۸ شهریورماه نیز در تالار اندیشه حوزه هنری، کنسرت دیگری رابرگزار میکند».
مهرداد یکتا، نمایندهی گروه «بیحصار» هم در این نشست خبری گفت: «ما از سال ۹۴ فعالیتی را با سرپرست این گروه، یعنی مزدا انصاری آغاز کردهایم. در این گروه، آثار موسیقی قدیم ایران را بازخوانی میکنیم. ما ۱۲ شهریور موسیقیهای ایرانی را از همایون خرم، مهدی خالدی و ... اجرا میکنیم و ۲۲ شهریور، در کنار نگین سریر و نیلوفر ابراهیمی، آثاری از انوشیروان روحانی و محمد سریر را اجرا خواهیم کرد».
در پایان، حیدر خاکی، مدرس و نوازندهی شناختهشدهی موسیقی ایرانی و سرپرست گروه «واله» گفت: «من ترجیح میدهم پیرامون برنامهای که قرار است در کنسرت پیش رو اجرا شود، تا روز اجرا توضیحی را ارائه ندهم و تنها یک خواهش دارم؛ آن هم این که اهالی رسانه، ما را در پوشش خبری این مراسم همراهی کنند. ما بهشدت به همراهی شما عزیزان نیاز داریم، تا مردم ما را بشناسند و به تماشای آثار ما بیایند. ما در حال حاضر، مشکل مخاطب داریم و اکثر اهالی رسانه، کنسرتهای پاپ را پوشش میدهند. من امیدوارم خبرنگاران و عکاسان، ما را در این مراسم همراهی کنند».