خروج از برجام کم است؛ از ان.پی.تی خارج شویم
در «هر ساعت ۱۰۰ نفر» در کشور به کرونا مبتلا میشوند، این تیتر نخست روزنامه آرمان ملی است. وحشتناکتر اینکه سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرده است در هر ۱۲ دقیقه، کرونا یک ایرانی را میکشد. وضعیت قرمز در حداقل شش استان کشور باعث شده است روزنامه دولتی ایران روی لوگوی خود ماسک بزند و هشدار دهد «ماسک بزنید تا سلامت بمانید».
شورای حکام قطعنامه جدیدی علیه ایران صادر کرد؛ ابتکار تیتر زده «بازگشت قطعنامههای ضد ایرانی»، جوان بهکنایه نوشته «پاداش برجام یکطرفه»، کیهان هم اسمش را گذاشته است «تازهترین گلابی برجام».
اصولگراها میگویند اروپاییها تیر خلاص را به برجام زدند. حامیان برجام هم ناامیدند. از نگاه روزنامه جهان صنعت، صدور قطعنامه یعنی «بازگشت به روز صفر». به نوشته جهان صنعت، نه نامهنگاری و تهدید اروپاییها جواب داد و نه درخواست از چین و روسیه برای مقاومت مقابل آمریکا.
واکنش عملی ایران چه خواهد بود؟ فعلا نماینده جمهوری اسلامی در آژانس انرژی اتمی گفته خواستههای شورای حکام زیادهطلبی است و صدور قطعنامه مایه تاسف، چون صرفا از سر سیاسیکاری تصویب شده است. روزنامه تندرو وطن امروز، که از مخالفان سرسخت برجام بود، معتقد است ایران باید رژیم بازرسیها را متوقف کند و اجازه دسترسی بیشتر ندهد. اما برای آگاهی از واکنش احتمالی ایران، بهتر است کیهان و سرمقاله امروزش را در ادامه بخوانیم.
دیروز جسد غلامرضا منصوری، قاضی متهم به فساد مالی که به رومانی گریخته بود، پیدا شد. مرگ مشکوک او تیتر برخی روزنامهها مانند اعتماد و شرق را ساخت. اعتماد پرسیده است «پرید یا پرت شد؟» ولی جامجم، روزنامه صداوسیما، خبر را اینطور مخابره کرده است که «قاضی فراری خودکشی کرد» وطن امروز هم، بیاعتنا به چگونگی رخداد ماجرا، کوتاه تیتر زده است «سقوط آخر».
قرار است از فردا، سالنهای سینمایی کشور، پس از ۱۰۰ روز، بازگشایی شوند. روزنامه همشهری آداب سینما رفتن در عصر جدید و در جوار کرونا را آموزش داده است.
بعد از ۱۲ سال، روزنامه اعتماد جرات کرده است در زمانهای که عبدالکریم سروش را مخالف و منتقد سرسخت جمهوری اسلامی میدانند، در باب علم و لیبرالیسم با سروش گفتوگوی مکتوب کرده است. در پیشدرآمد مصاحبه، علی میرفتاح، سردبیر اعتماد، از ترس اینکه بهخاطر این مصاحبه روزنامه توقیف شود، نوشته است هدف از این گفتوگو بحث و تبادلنظر در حوزه علوم انسانی بوده، نه سیاست و اگر سراغ آقای فیلسوف رفته، به این خاطر بوده که سروش در سالهای اخیر، نقاط ضعف لیبرالیسم را برجسته کرده است. سروش در این مصاحبه مکتوب، به اعتماد نوشته است نقدهایش به لیبرالیسم و مدرنیته بهمعنای موافقتش با مارکسیسم، غربستیزی و ارتجاع نیست.