رمزگذاری شفافیت
«ایران نگران کردها»، این تیتر روزنامه همدلی در چهارمین روز از حمله ترکیه به شمال سوریه است. برخی روزنامههای کشور تصاویری از آوارگان و زنان کرد را در صفحه اول پوشش دادند. روزنامه جوان نگرانی از «حیات دوباره داعش» را بهعنوان پیامد حمله اردوغان تیتر کرد و از پیشنهاد میانجیگری ایران بین ترکیه، سوریه و کردها خبر داد.
امروز، عمران خان، نخستوزیر پاکستان، به تهران میآید و روزنامهها از نقش عمران خان در تنشزدایی میان تهران و ریاض نوشتند. روزنامههای جمهوری اسلامی و سازندگی «میانجیگری میان ایران و عربستان» را تیتر کردند و روزنامه ابتکار «تلاش برای آب کردن یخ روابط تهران و ریاض» را. روزنامه اعتماد نامطمئن اما امیدوار در صفحه اول پرسیده است «پاکستان از عهده میانجیگری برخواهد آمد؟».
روزنامه دولتی ایران امروز پروپیمان است. چند مصاحبه و گزارش اختصاصی بهعلاوه نخستین شماره از ضمیمه «ایران ماه» را منتشر کرده است. در میزگرد بین علی ربیعی، سخنگوی دولت، و محمد فاضلی، جامعهشناس و استاد دانشگاه، موضوع «دولتداری ایرانی» را به بحث گذاشته است. در نگاهی به انتخابات پیش رو، روزنامه ایران گزارشی داده از نسبت احزاب سیاسی با تغییرات اجتماعی و از حمیدرضا جلاییپور پرسیده است «مطالبه تغییر را چه کنیم». پرونده ماه روزنامه با عنوان «پوپولیسم در کمین ایران»، نگران از برخاستن دوباره پوپولیستها، با یک اقتصاددان گفتوگو کرده است تا پوپولیست ایرانی را بشناسد.
شفافیت در اموال و داراییهای مسئولان و اجرای قانون «از کجا آوردهای؟» قرار است مجلس را شفاف کند. روزنامه شرق ذیل تیتر «کد محرمانه» نوشته است با درخواست علی لاریجانی، رییس مجلس، ثبت اطلاعات مالی نمایندگان کدگذاری میشود. قانون میگوید اطلاعات مالی مسئولان محرمانه و در اختیار شخصِ رییس قوه قضاییه خواهد بود. اعتماد اسمش را گذاشته است «رمزی شدن شفافیت». روزنامه آفتاب یزد در گزارشی با عنوان «شفافیت مالی نمایندگان؛ از حرف تا عمل»، از نقاط ضعف و قوت سامانه شفافیت نوشته است.
بانک مرکزی متعهد شده است اطلاعات حسابهایی با گردش مالی بالای ۵ میلیارد تومان در سالهای ۹۵، ۹۶ و ۹۷ را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهد، روزنامه خراسان این خبر را با تیتر «ذرهبین مالیات روی حسابهای ۵ میلیاردی» در صفحه نخست منتشر کرده است. بیش از ۵۰۰ میلیون حساب بانکی در ایران وجود دارد که به گفته مدیرکل مبارزه با پولشویی، صاحبان اصلی بسیاری از این حسابها فعال اقتصادی نیستند و حساب خود را بهصورت «اجارهای» در اختیار دیگران قرار دادهاند.
برویم سراغ روزنامهخوانی امروز.