شوخی تلخ چینیها
انتقاد کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت، از نوع مدیریت چین با واکنش سفیر این کشور مواجه شد. عجیب اینکه سخنگوی وزارت خارجه ایران، همنوا با برخی کاربران مخالف دولت، از سفیر چین حمایت کرد و روزنامهها نوشتند که «انتقاد از چین هم خط قرمز شد!»
این جدال توییتری بازتاب گستردهای در مطبوعات امروز کشور داشت، از صفحه نخست اعتماد که تصویر رییسجمهوری چین را در کسوت سلطانی کار کرده و جانب کیانوش جهانپور را گرفته تا آفتاب یزد که تضعیف یک مقام رسمی ایرانی در برابر سفیر چین را برخلاف سطح روابط دیپلماتیک تهرانـپکن دانسته است.
مهدی مطهرنیا، کارشناس مسائل بینالملل، در سرمقاله آفتاب یزد، سخنگوی وزارت امور خارجه را سرزنش کرده که چرا بهجای حمایت از مسئول ایرانی، در موضع حافظ منافع چین ظاهر شده است.
این کارشناس مسائل بینالملل به وزارت خارجه نهیب زده است که چه سفارت بریتانیا، چه چین، روسیه یا آمریکا فرقی ندارد، نه آمریکاییها حق دخالت یا ارائه اطلاعات ناموثق به ایران دارند، نه چینیها از چنین حقی برخوردارند. مطهرنیا در ادامه یادآور شد این نوع موضعگیریها در حافظه تاریخی ملت ایران باقی میماند و برتابیده نخواهد شد.
ماجراهای «پایتخت» همچنان ادامه دارد. تشابه سکانس آخر سریال پرطرفدار پایتخت ۶ به یکی از فیلمفارسیهای پیش از انقلاب کار دست «معمولیها» داد. بعد از حمله دیروز روزنامهها و سایتهای اصولگرا، علی عسگری، رییس صداوسیما، به دنبال ردپای «عملیات مرموز ستون پنجم فرهنگی دشمن»، دستور بررسی این مساله را داد.
روزنامه ابتکار پرسیده این چه ضوابطی است که یک سکانس در سریال طنز چنین واکنش تندی در پی دارد اما رییس صداوسیما از کنار توهینهای چندباره مجریهای این سازمان به جامعه هنری بهسادگی گذر میکند؟