شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.
روزنامه‌خوانی ششم آذرماه

مخالفان ازدواج در سن پایین، طرح کیسینجر را اجرا می‌کنند

 

چهره آشفته سیاست ایران را امروز بر دکه مطبوعات بی‌هیچ بزک و پیرایه‌ای می‌توان دید. سیاستی که سرشار است از نزاع گروه‌ها و بازی دست‌های پنهان. سه وزیر کابینه روحانی در آستانه استیضاح‌اند: وزرای آموزش و پروش، کشور و امور خارجه؛ در میان ایشان، مشهورترین محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه است که درپی گفته‌هایش درباره پول‌شویی ازسوی قوه‌قضاییه تهدید و به‌دست مجلس استیضاح می‌شود.

آن‌طور که روزنامه اعتماد تیتر زده، «مجلس به استیضاح اعتیاد پیدا کرده است» و طیبه سیاوشی هم در یادداشتی در همین روزنامه، نوشته که استیضاح چاره کار نیست و مجلس به‌جای اینکه دنبال اصلاح ساختاری امور باشد، وزیر عوض می‌کند، مثلا به‌جای استضاح ظریف باید تکلیف خودمان را روشن کنیم که پول‌شویی داریم یا نه.

موج استیضاح وزرا و بیشتر وزیر امور خارجه، بحث امروز روزنامه‌هاست و هرچند روزنامه‌های اصول‌گرا درباره استیضاح سکوتی به رضایت کرده‌اند، اما روزنامه‌های مستقل و اصلاح‌طلب، داد و فغان بسیار کرده‌اند.

روزنامه صدای اصلاحات، استیضاح ظریف را استیضاح پول‌شویی نام گذاشته و جلال خوش‌چهره در روزنامه ابتکار نوشته که استیضاح ظریف یعنی متزلزل‌کردن دیپلماسی کشور و در این شرایط حساس که ایران نیازمند یک دیپلماسی فعال و مقتدر است، مشغول کردن وزیر امور خارجه با استیضاح، معنایی جز این ندارد که می خواهند وزارت امور خارجه را از کارایی بیندازند.

راستی این را هم بگوییم که حکم شهرداری پیروز حناچی، شهردار منتخب تهران هم پس از ده روز و اتمام مهلت قانونی وزارت کشور، نیامد. روزنامه شرق، پادرهوایی شهردار تهران را در صفحه اول و با تیتر «مهلت تمام شد، حکم نیامد»، به یاد خوانندگان آورده و به همین بهانه، گزارشی داده از شهرداران سیاسی تهران.

روزنامه آفتاب یزد هم ماجرای استیضاح ظریف و پیروز حناچی را در یک راستا دیده و حاصل یک بازی پیچیده در پشت‌صحنه سیاست ایران.

درباره اقتصاد هم این تیتر روزنامه جهان صنعت ما را بس که «در یک‌سال گذشته، هزینه خانوارهای ایرانی، هشتاد و هفت درصد افزایش داشته» و این یعنی پیشروی سریع فقر.

دیروز برناردو برتولوچی، کارگردان شهیر ایتالیایی درگذشت و امروز بیشتر روزنامه‌ها در صفحه اول، به این کارگردان نامدار پرداخته‌اند و حتی در این فرصت کوتاه، توانسته‌اند صفحات ویژه‌ای هم برای برتولوچی، منتشر کنند. تیترها هم جالب است، مثلا همشهری با«بدرود برناردو بدرود» مراتب تاسفش را ابراز کرده و روزنامه ابتکار، گزارشی از زندگی هنری کارگردان ایتالیایی داده است با این عنوان : «مرگ جدی سینمای جدی»؛ بیشتر از همه، روزنامه سازندگی به برتولوچی پرداخته است و البته از منظر سیاست: تمثال برتولوچی بر صفحه اول سازندگی است، با این تیتر: «مرگ غول چپ سینما». سازندگی بارها خود را نماینده لیبرال‌ها معرفی کرده است و در این تیتر هم می‌توان کمی شیطنت دید و خرسندی از اینکه چپ‌ها یک چهره هنری را از دست داده‌اند.

تا یادمان نرفته، بگوییم که امروز جمشید مشایخی، بازیگر قدیمی سینمای ایران، هشتاد و چهار ساله شد و روزنامه ایران، جشن‌نامه‌ای منتشر کرده برای مشایخی و نامش را گذاشته است: «کمال‌الملک سینمای ایران» که یادآور فیلم سینمایی کمال‌الملک، ساخته علی حاتمی است و بازی مشایخی در نقش مشهورترین نقاش ایرانی.

 

همه سوار یک قایقیم

 

ماجرای شهردار منتخب تهران را از زبان یک عضو شورای شهر بشنویم، خوش‌تر است. زهرا نژادبهرام در یادداشتی نوشته است شورای شهر تهران گمان می‌کرد که دیروز، دوشنبه، وزارت کشور پس از اتمام مهلت قانونی ۱۰ روزه‌اش، حکم شهرداری پیروز حناچی را صادر کند که هیچ خبری نشد. این عضو شورای شهر ادامه داده است که شورا قبل از انتخاب شهردار، پنج نامزد مشخص کرده بود که برای هرکدام هم ازمراجع قانونی استعلام کرد و البته همان وقت هم پاسخی نیامد. حالا که شهردار برگزیده شده است، شورای شهر بر انتخابش اصرار دارد و اگر که وزیر کشور در صدور حکم تعلل کند، شورا شکایتش را به شورای حل اختلاف می‌برد. نژادبهرام در پایان هم نوشته است که شهر تهران متعلق به همه ماست و همه سوار یک قایقیم و این تعلل در صدور حکم، در اداره کلان شهر تهران مشکل ایجاد می‌کند.

 

استیضاح ظریف زهر چشم از مخالفان پول‌شویی است

 

روزنامه آرمان نظر چند فعال سیاسی را درباره استیضاح ظریف پرسیده است. علی‌محمد نمازی، عضو حزب کارگزاران، در این‌باره گفته است که فضای سیاست ایران بیمار است و می‌خواهند با استیضاح ظریف، از همه مخالفان پول‌شویی زهر چشم بگیرند تا کسی شهامت ابراز نظر درباره پول‌شویی را نداشته باشد. پروانه مافی، نماینده مجلس هم به آرمان می‌گوید، نمایندگان موافق استیضاح باید دلیل موافقتشان با پول‌شویی را بگویند و محمدرضا تابش، نایب رییس فراکسیون امید هم معتقد است که استیضاح ظریف بهانه است و می‌خواهند تصویب «سی‌اف‌تی» را تحت‌الشعاع قرار دهند.

 

کارآمدها بازنشسته و پیران سر کار

 

قانون بازنشستگی اجباری بالاخره اجرایی شد، اما دستاوردش آن‌طور که به‌نظر می‌رسد، برجا ماندنِ پیران پرمسئولیت در نهادهای انتصابی مثل شورای نگهبان است و از طرفی، جایگزین‌شدن جوانان نور چشمی و رانتی با بعضی افراد کارامد.

ابتکار در گزارشی از عاقبت قانون بازنشستگی اجباری نوشته و با برخی صاحب‌نظران سیاسی هم گفت‌وگو کرده است. محمد کیانوش‌راد، فعال اصلاح‌طلب، معتقد است که اگر قرار است قانونی اجرایی شود، باید جامعیت داشته باشد و همه را دربر بگیرد؛ او می‌گوید که هرچند حرف‌زدن درباره نهادهای انتصابی دردسرساز است، باید گفت که چرا این بازنشستگی شامل این دسته از کهنسالان نمی‌شود. علی صوفی اصلاح‌طلب دیگری است که با بیان اینکه خدا عاقبت ما را با این تصمیمات به‌خیر کند، به ابتکار می‌گوید در اداره کشور باید شایسته‌سالاری شرط باشد و نه صرفا جوان‌گرایی. علی صوفی ادامه داده است که ما در یک چرخه حذف نخبگان و صاحبان تجربه افتاده‌ایم. از طرفی شورای نگهبان اجازه نمی‌دهد تا شایستگان به عرصه قدرت بیایند و ازسویی، احمدی‌نژاد در دوران ریاست‌جمهوری‌اش، بسیاری از نخبگان را به‌بهانه جوان‌گرایی حذف کرد و حالا هم اصلاح‌طلبان مجلس به اشتباه، دنبال اصول‌گراها افتاده‌اند و نخبه‌کشی می‌کنند.

 

مخالفان ازدواج در سن پایین، طرح کیسینجر را اجرا می‌کنند

 

اگر پیگیر خبرهای روز ایران باشید، لابد می‌دانید فراکسیون زنان مجلس در تلاش است که طرحی را در صحن علنی مطرح کند تا بلکه حداقل سن ازدواج قانونی زنان که امروز سیزده‌سال است، به پانزده و شاید هجده‌سال برسد و ازدواج کودکان ممنوع شود. حالا کیهان در یک گزارش حیرت‌انگیز، طرح نمایندگان را در امتداد راهبردهای هنری کیسینجر، مشاور امنیت‌ملی اسبق آمریکا دانسته است.

گزارش امروز کیهان را می‌توان یک نمونه عجیب از تئوری توطئه و شاید هم توهم توطئه برشمرد. کیهان نوشته است که همه‌چیز از چهل و چهار سال پیش شروع شد، وقتی که هنری کیسینجر، طرحی را برای صیانت از منافع آمریکا و اسرائیل در پنجاه‌سال آینده روی میز نیکسون، رییس جمهوری آمریکا گذاشت. داستان کیهان این‌طور ادامه پیدا می‌کند که در این طرح، از افزایش جمعیت جهان اسلام و در مقابل، جمعیت اندک اسرائیل ابراز نگرانی شده بود و راهکارهایی هم در این‌باره ارائه می‌داد.

سه راهکاری که کیسینجر گفته بود، به این قرار است: اول اینکه سیاست‌های تنظیم خانواده در جهان و بیشتر برای کشورهای مسلمان تبلیغ شود، دوم اینکه کار کردن زنان در جامعه تشویق شود و درنهایت، سن ازدواج افزایش پیدا کند. کیهان معتقد است که ایران در سال‌های آتی با سونامی نسل سال‌خورده مواجه است و این چیزی نیست جز پیگیری سیاست‌های دنیای غرب در تنظیم خانواده و افزایش سن ازدواج.

 

یک آگهی عجیب برای سوءاستفاده از کودکان

 

یک خبرهایی وجود دارد که باورش سخت است. گزارش خبری روزنامه آفتاب یزد درباره یک آگهی تشویقی اینستاگرامی از این جمله است. روزنامه آفتاب خبر داده است که صفحه اینستاگرامی سامانه نوآوری اجتماعی که ازقضا وابسته به سازمان امور اجتماعی کشور و زیر نظر دانشگاه تربیت مدرس است، یک آگهی منتشر کرده با عکس کودکان کار که در خیابان گردوفروشی می‌کنند و نوشته است که کودکان پتانسیل خوبی برای کار دارند، چون توقع زیادی ندارند و می‌توانند با هر دستمزدی کار کنند. این آگهی البته با اعتراض‌های زیادی مواجه شد و مسئولان صفحه اینستاگرام حذفش کردند، اما روزنامه آفتاب یزد می‌گوید که هیچ عذرخواهی صورت نگرفت و بدتر اینکه چنین آگهی‌ای نشان می‌دهد که چه مغزهای مسمومی در دانشگاه و سازمان امور اجتماعی نشسته‌اند که رفتار مجرمانه سوء‌استفاده از کودکان را ترویج می‌کنند.

 

آخرین فیلم اصغر فرهادی غیرقانونی منتشر شد

 

آخرین فیلم اصغر فرهادی، «همه می‌دانند»، به‌صورت غیرقانونی منتشر شد و حالا همه می‌توانند در اینترنت و سایت‌های فیلم، «همه می‌دانند» را بی‌اینکه پولی بدهند و حقوق مولف را رعایت کنند، تماشا کنند. روزنامه همدلی در گزارشی نوشته است که دیگر برای کسی هم مهم نیست که کپی‌رایت را رعایت کند و این درد از دست رفتن حقوق کارگردان و فیلم، با پخش غیرقانونی فیلم، قدیمی شده است. آن‌طور که همدلی نوشته، فیلم تازه اصغر فرهادی هنوز خرج خودش را درنیاورده و به مرحله سوددهی هم نرسیده است و پخش غیرقانونی این فیلم، تمام امیدها برای بازگشت سرمایه را بر باد داده است.

 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More