مرتضی الویری: یکی از چالشهای اصلی شهرداری نهادینه شدن فساد است
مرتضی الویری، عضو شورای چهارم شهر تهران و رئیس سِنی شورای پنجم گفت: «در حال حاضر گزارشهای نگران کنندهای از فساد در عزل و نصب مدیران، فساد در مناقصهها ومزایدهها، فساد در واگذاریها و تغییر کاربریها به گوش میرسد و همهی اینها ایجاب میکند که برخوردی سیستماتیک برای جلوگیری از فساد در شهرداری تهران شکل بگیرد».
به گزارش ایلنا، مرتضی الویری با اشاره به تخلفات مطرحشده در مورد شهرداری تهران گفت: «من با گوشمالی متخلفان، مخالفتی ندارم. فساد، نهادینه شدن اعتماد مردم را نسبتبه حاکمیت نابود خواهد کرد. وقتی مردم برای پیشبرد کارهایشان مجبور باشند رشوه بدهند، اعتماد خود را به سیستم از دست میدهند. زمانی که پروژهای صدمیلیارد تومانی با ۵۰۰ میلیارد تومان به انجام میرسد، پولش از جیب مردم میرود. مردم مشتاق هستند روزی را ببینند که شهرداری، شفاف، بدون ابهام و تخلف است و هرکس در جای خود قرار دارد. البته برخورد و محاکمهی متخلفان برعهدهی قوهی قضائیه است و وظیفهی ما ارائهی گزارش است».
الویری در مورد اهمیت حضور شهردار در هیأت دولت تصریح کرد: «تهران پایتخت است و نحوهی ادارهی آن، تأثیر جدی روی کل کشور خواهد داشت. درنتیجه، باید ارتباطی ارگانیک و پیوسته میان ارکان دولت و شهرداری وجود داشته باشد و حضور شهرداری در هیأت دولت، این روند را تسریع خواهد کرد. از سوی دیگر، گردش مالی و تنوع و گستردگی فعالیتهای شهرداری تهران، معادل چندین وزارتخانه است و حدود ۶۰۰ فعالیت مهم و مرتبط با هیأت دولت در شهرداری تهران وجود دارد وحضور شهردار تهران در هیأت دولت، جلوی فرایندهای بوروکراتیک را خواهد گرفت».
عضو شورای شهر، همچنین با تشریح فرآیند و شاخصهای انتخاب شهردار ازسوی شورای پنجم گفت: «مشخصات عمومی شهردار تهران در جلسهی هفتم و در ۱۶ بند به تصویب رسید و در آخرین جلسه نیز فرآیند و زمانبندی انتخاب شهردار مشخص شد».
الویری در مورد حذف بندی مبنیبرمنع انتخاب شهردار از میان اعضای شورای شهر گفت: «حذف بند ۱۶ بهنفع و یا برعلیه هیچ نامزدی نبود؛ اما اعتقاد داشتیم که جای این بند در میان شاخصههای عمومی شهردار آیندهی تهران نیست».
رئیس سِنی شورای پنجم در پاسخ به این سؤال که آیا حذف بند ۱۶ تناقضی با میثاقنامهای که به امضای اعضای شورای پنجم، پیشاز نهایی شدن لیست امید رسید، دارد یا خیر، گفت: «اگر فردی میخواهد از شورا به شهرداری برود، دو قفل را باید باز کند؛ در مرحلهی اول باید رأی کافی برای شهردارشدن داشته باشد و در مرحلهی دوم باید نظر شورا را برای استعفا جلب کند».
او تصریح کرد: «تلقی من این است که اکثریت یا تمام اعضای شورای شهر میثاقنامه امضا کرده و به آن پایبندند. حداقل من آن را امضا کردم و به امضای خود پایبند هستم، اما نباید فراموش کنیم تصمیمگیری نهایی به عهدهی اکثریت اعضا است».
-
فرایند انتخاب شهردار تهران
رئیس سِنی شورای پنجم در ادامه، دربارهی فرایند انتخاب شهردار تهران گفت: «۳۱ خردادماه، زمان پایانی است که هرکدام از اعضای شورا ۳ نفر را بهعنوان نامزد معرفی کنند. حداقل رأیی که هر نامزد میبایست کسب کند تا به مرحلهی بعد برود، ۵ رأی است. این رأیگیری تا اوایل تیرماه ادامه خواهد یافت و لیست مرحلهی دوم تا ۳ تیر مشخص میشود».
الویری خاطرنشان کرد: «در مرحلهی بعد، به یک لیست ۵نفره خواهیم رسید و این ۵ نفرموظفاند تا چهارم تیرماه تفاهمنامه یا میثاقنامهای را که توسط اعضای شورا تنظیم شده، امضا کنند. نامزدها تا ۲۰ تیرماه فرصت دارند برنامه و کادر پیشنهادی خود را برای شهرداری تهران ارائه دهند. این برنامهها به مدت یک هفته توسط نامزدها در جلسهی شورای شهرمطرح و مورد بررسی قرار میگیرد. در ۲۸ تیرماه رأیگیری خواهد شد و تعداد نامزدها از ۵ نفر، به دو نفر میرسد».
او بااشاره به اینکه شورای پنجم تلاش میکند تا پیش از آغاز شورا به نامزد نهایی خود دست پیدا کند، ادامه داد: «در مرحلهی بعد، قصد داریم تا هفتهی اول مرداد به نامزد نهایی دست پیدا کنیم. البته دو نامزد در اولین جلسهی رسمی شورای شهر حضور خواهند یافت تا برنامههای خود را ارائه داده و رأیگیری در جلسهی علنی شورا صورت خواهد گرفت».
-
ویژگیهای حداقلی شهردار آینده تهران
این عضو شورای پنجم شهر تهران، با اشاره به ویژگیهای حداقلی شهردار آیندهی تهران گفت: «داشتن مدرک کارشناسی ارشد، حداقل ۲۵ سال سن، نداشتن محکومیت کیفری و التزام به قانون اساسی از ویژگیهای حداقلی شهردار آیندهی تهران است. با این حال، ۱۶ مشخصهی عمومی نیز برای شهردار تهران در نظر گرفته شده که مهمترین آن اشتهار به پاکدستی و باور به مبارزه با فساد است؛ چرا که در حال حاضر، مسألهی اصلی که با آن روبهرو هستیم، وجود فساد نهادینهشده در شهرداری است و این معضل فقط با حضور شهرداری فسادستیز کاهش خواهد یافت».
الویری اعتبارات و بودجه و تنوع فعالیتهای شهرداری تهران را معادل ۱۲ وزارتخانه دانست و گفت: «جایگاه مهم تهران ایجاب میکند که شهردار این شهر، سابقهی کاری موفقی در سمتهایی همچون معاون وزیر، معاون رئیسجمهوری یا نمایندگی مجلس داشته باشد».
این عضو شورای پنجم، ارائهی هرگونه اظهارنظری در مورد عملکرد شورای چهارم و شهردار دوازدهسالهی تهران را به بعد از تهیهی گزارش در این رابطه موکول کرد و گفت:« تا ۱۴ مرداد گزارشی از وضعیت شهرداری و عملکرد شورای چهارم توسط کمسیونهای شورای پنجم تهیه خواهد شد و در معرض انظارعمومی قرار خواهد گرفت».