هزینه دارویی بیماران خاص سالانه ۴۵۰۰ میلیارد تومان است
رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و داروی ایران شامگاه چهارشنبه ۴مرداد، در کنگره بینالمللی ترومبوز و هموستاز ایران در سخنانی با اعلام این خبر که در حال حاضر حدود ۱۰هزار بیمار هموفیلی در کشور وجود دارد، گفت که هزینه دارویی بیماران خاص سالانه ۴۵۰۰ میلیارد تومان است.
او افزود: در حال حاضر بیماران خاص و صعبالعلاج ازجمله بیماران هموفیلی، تالاسمی، سرطان و اماس حدود ۳۰ درصد از هزینه دارویی کشور را به خود اختصاص دادهاند.
معاون وزیر بهداشت به نیاز کمکهای دولت به بیماران خاص اشاره کرده و گفته است: «هزینههای دارو و درمان بیماران خاص کمرشکن است و اگر کمک دولت نباشد همانند بیماران کشورهای بسیار فقیر، بدون درمان از بین خواهند رفت و یا اینکه متحمل فشار اقتصادی ناشی از تهیه دارو میشوند چراکه بیماران اندکی تنها قادر به پرداخت هزینههای درمانی از جیب خود هستند.»
دیناورند تاکید کرد: «با صرفهجویی ارزی و ریالی که داشتهایم و با وجود اینکه اعتبار یارانه دارویی کشور کاهشی بوده و حدود ۱۵ درصد در سال ۹۶ نسبت به سال ۱۳۹۲ کاهش یارانه دارویی مواجه بودهایم اما حمایتهای ما از بیماران کاسته نشده است.»
هموفیلی نوعی اختلال ارثی است که بر اثر آن، خون در محل بریدگی منعقد نمیشود. مبتلایان به این اختلال باید برای انعقاد خون خود از دارو استفاده کنند.
اول تا هفتم مردادماه بهعنوان هفته حمایت از بیماران هموفیلی نامگذاری شده است و در این هفته با هدف درک بیشتر این بیماری و اختلالات خونی ارثی و به منظور حمایت از این گروه از بیماران در سراسر کشور برنامههایی تدارک دیده شده که برگزاری کنگره بینالمللی ترومبوز و هموستاز ایران که روز چهارشنبه در دانشکده پزشکی شهید بهشتی تهران برگزار شد از آن جمله است.